Tipuri de urgente stomatologice pentru care trebuie sa mergi la medic

Adultii si copiii trebuie sa stie ca exista urgente stomatologice pe care nu trebuie niciodata sa le ignore si pentru care trebuie sa mearga la un medic specialist imediat, indiferent de zi sau ora. In situatia in care problemele nu sunt tratate la timp, apare riscul unor complicatii care se pot dovedi atat dureroase, cat si foarte costisitoare. Pentru a fi constienti de problemele la care se expun, pacientii trebuie sa aiba in vedere cazurile urmatoare, astfel incat sa stie cand este momentul sa faca o programare la stomatolog.

Dureri insuportabile de dinti

Daca la nivelul dintilor apar dureri insuportabile, in urma consumarii unor alimente greu de mestecat sau in urma consumului de lichide foarte reci ori foarte fierbinti, atat adultii, cat si copiii, trebuie sa mearga cat mai repede la un stomatolog. Nu este exclus ca unul dintre dinti sau una dintre masele sa aibe o infectie care nu este vizibila cu ochiul liber si care, netratata la timp, poate evolua in mod negativ. Cel mai bine este ca problema sa fie rezolvata cat mai repede!

Sangerari gingivale constante

Daca in timpul periajului dentar, gingiile incep sa sangereze abundent, acesta este un semn ca o vizita la un cabinet stomatologic in Bucuresti sau intr-un alt oras in care exista profesionisti foarte buni este necesara. In spatele acestor sangerari pot exista afectiuni foarte grave, pe care doar specialistii le pot depista. De exemplu, pacientii pot avea o boala a sangelui, parodontoza, gingivita, modificari hormonale, provocate de sarcina, proteze dentare care nu sunt compatibile cu cavitatea bucala ori infectii la nivelul dintilor si a gingiilor sau un deficit sever de vitamine.

Traumatisme la nivelul cavitatii bucale

O alta situatie in care adultii si copiii trebuie sa consulte cat mai repede un medic stomatolog este aceea in care au suferit traumatisme la nivelul cavitatii bucale. Poate fi vorba despre accidente in trafic, accidente in casa ori in oras sau violente fizice. Fara un consult de urgenta, se poate ajunge chiar la pierderea dintilor ori a maselelor, ceea ce implica diferite complicatii costisitoare pe termen lung.

Dinti sau masele rupte

Atunci cand dintii sau maselele se rup in timpul mesei, recomandat este ca pacientii sa nu mai zaboveasca si sa mearga la medic, pentru a-si putea pune plombe de calitate. Astfel, pot preveni foarte usor pierderea dintilor ori a maselelor, situatie in care ar fi obligati sa apeleze la proteze sau implanturi.

Urgente stomatologice | cabinet stomatologic in Bucuresti implantologiesector4.ro

urgente stomatologice

Specialistii http://implantologiesector4.ro sunt familiarizati cu toate situatiile mentionate anterior si stiu foarte bine sa actioneze in fiecare caz in parte, in beneficiul persoanelor care vin la ei. Cu o experienta larga in spate si cu ustensile/materiale de calitate, stomatologii pot veni in ajutorul pacientilor intr-un mod eficient!

Leave a Reply

Your email address will not be published.