Care sunt avantajele coroanelor din zirconiu

Zambetul este adevarata carte de vizita a unei persoane, asa ca orice problema aparuta la nivelul dintilor trebuie sa fie tratata imediat la medicul stomatolog.

Persoanele care au nevoie de reconstructie dentara apeleaza de multe ori la coroane din zirconiu. Se poate spune ca zirconiul este un material ce a revolutionat stomatologia, avand rezistenta mecanica si chimica foarte mare, fiind foarte dur si rezistent la coroziune. Pentru coroanele dentare nu se utilizeaza zirconiu pur, ci oxid de zirconiu, o combinatie chimica ce pastreaza toate beneficiile acestui material.

De ce aceasta optiune este aleasa de cei care calca pragul dentistilor si care sunt beneficiile? In continuare, specialistii de la https://dentalprogress.ro prezinta principalele avantaje ale utilizarii zirconiului in stomatologie.

  • Aspectul estetic

Zirconiul are un mare avantaj din punct de vedere estetic, intrucat are un aspect de ceramica alba si o transluciditate similara dintilor naturali. Absenta metalului inseamna disparitia chenarului gri specific de langa gingie, care apare in cazul coroanelor metalo-ceramice. In plus, zirconiul are o mare rezistenta si atunci cand este utilizat in strat subtire, ceea ce inseamna ca este indicat si pentru proceduri in care se slefuieste doar putin dintele natural, prelungindu-i astfel rezistenta si durata de viata. Coroanele de zirconiu se incadreaza perfect langa restul dintilor naturali.

  • Precizie

Lucrarile din oxid de zirconiu sunt foarte precise, intrucat taierea se poate face cu exactitate. Prin utilizarea tehnicilor computerizate de tipul CAD-CAM estetica finala a lucrarii este impecabila.

  • Biocompatibilitate

Zirconiu este un material biocompatibil, astfel ca este eliminat riscul de alergii. Prin urmare, este indicat si in cazul pacientilor care au diferite alergii sau intolerante.

  • Rezistenta

Zirconiul are o rezistenta mecanica mai mare prin comparatie cu alte materiale folosite de stomatologie in reconstructia dentara. Prin urmare, coroanele dn zirconiu au rezistenta mare la compresie si indoire.

  • Termoizolare

Acest material este termoizolant si rezista foarte bine atat la rece, cat si la cald, fara sa transmita gingiei variatiile de temperatura atunci cand sunt consumate bauturi sau alimente reci sau fierbinti.

Coroanele de zirconiu reprezinta o revolutie in stomatologia moderna, fiind mai usoare decat cele pe suport metalic, avantaj considerabil mai ales in cazul coroanelor dentare cu punti si mai multe elemente. In plus, aceastea resping destul de mult formarea placii bacteriene.

Medicii stomatologi utilizeaza foarte mult zirconiul in procedurile medicale pe care le aplica pacientilor, multe persoane optand, de asemenea, pentru implant dentar din zirconiu.

Coroane din zirconiu, implant dentar, stomatologie moderna | reconstructie dentara | dentalprogress.ro

coroane din zirconiu

Persoanele interesate de reconstructie dentara prin intermediul coroanelor sau implanturilor, pot solicita stomatologului mai multe detalii privind solutiile din zirconiu si avantajele pe care acestea le ofera. Dincolo de calitatea materialului este importanta, totodata, si experienta cu care medicul stomatolog executa procedura. Prin urmare, este de preferat ca pacientii sa se indrepte catre clinici stomatologice ce ofera servicii de calitate superioara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.