Perspectiva cutremuratoare a evolutiei rasei umane prin ochii lui Kazuo Ishiguro

Probabil ca multi cititori s-au intrebat cine este Kazuo Ishiguro, cel care a castigat Premiul Nobel pentru literatura in anul 2017. Aceasta curiozitate i-a facut sa puna mana pe o carte de-a sa si sa ii vada valoarea. In mod sigur, la o simpla cautare, veti descoperi ca una dintre cele mai cunoscute carti ale sale este „Sa nu ma parasesti”! Cum echipa Printre Carti cauta sa-si incante clientii cu recenzii de carti bune, recenzia acestei carti a devenit indispensabila!

In aceasta carte autorul abordeaza un subiect foarte delicat si anume, clonarea umana. Daca pana acum clonarea animalelor nu a speriat pe nimeni, ba chiar a produs un val de incantare, clonarea umana in scopul descris in carte, ridica multe suspiciuni si semne de intrebare.

Personajele sunt clone-copii care traiesc in Hailsham, un fel de internat in care sunt ingrijiti si educati de niste adulti. Acesti copii nu pot iesi dincolo de gardul de sarma ghimpata si nu pleaca in vacante, in rest isi fac prieteni, rad, plang, se exprima, invata, se bucura, iar in final toti trebuie sa-si implineasca marele scop: acela de a dona organe. Nu au alternative, ci sunt doar piese de schimb, iar nimeni nu ii percepe ca fiind fiinte umane egale, ci doar niste instrumente de care se pot folosi cand apare vreun posibil primitor de organe.

Recenzii de carti | carti bune de citit | blog.printrecarti.ro

recenzii de carti

Desi, deoacamdata, acest subiect este la stadiul de fictiune, cititorul trece printr-o serie de stari contradictorii, de la incantare la sentimente negative cu privire la cel care s-ar gandi la un asemenea proiect total inuman. Nimeni nu merita sa „se nasca” si sa traiasca o viata condusa de astfel de scopuri fara voia sa si tocmai aceasta este ideea care face ca acest subiect sa fie tulburator.

Poate lucrurile nu vor merge atat de departe, insa este bine sa existe astfel de semnale de alarma transmise pe cat mai multe cai. Calea cartilor este intotdeauna de preferat, mai ales pentru cei care iubesc sa citeasca, asa ca atunci cand doriti recomandari de carti bune de citit, accesati http://blog.printrecarti.ro/ si studiati recenziile pentru a alege exact subiectul care va intereseaza!

Leave a Reply

Your email address will not be published.