Sfaturi demne de urmat dupa o extractie de masea

Pacientii care apeleaza la extractii de masele sau dinti, trebuie sa fie foarte atenti dupa interventia stomatologica, pentru a nu se supune unor riscuri si complicatii dureroase si costisitoare. Citind randurile urmatoare, cei interesati pot descoperi care sunt masurile pe care trebuie sa le aiba in vedere, pentru a se bucura de o vindecare usoara si rapida.

Odihna, imediat dupa interventia stomatologica

Medicii specialisti recomanda odihna pe parcursul intregii zile dupa o extractie de masea de minte, dar si dupa o extractie a oricarui alt dinte. Ideal este insa ca pacientii sa tina capul putin mai sus decat restul corpului, intrucat asa pot evita posibilele sangerari. Mai mult, in timpul somnului este ideal ca adultii si copiii sa isi puna sub cap o perna in plus, pentru a fi la inaltime si pentru a nu se expune unor riscuri suplimentare. O masura suplimentara de precautie este asezarea unui prosop pe perna, pentru situatia in care pot aparea sangerari minore in timpul odihnei.

Bauturile si alimentele calde trebuie evitate

In primele 2-3 zile dupa extractie, pacientii trebuie sa evite consumul de bauturi si alimente foarte calde, spre fierbinti, intrucat acestea pot conduce la dilatarea vaselor de sange si la aparitia unor sangerari minore, insa neplacute. Este vorba despre un sfat foarte important, care trebuie urmat de catre copii si adulti, indeosebi pana in momentul in care efectul anesteziei dispare.

Zona extractiei nu trebuie clatita

In urma oricarei extractii, in zona afectata se formeaza un cheag de sange. Acesta reprezinta o masura de protectie benefica, ce ajuta la reducerea riscului de aparitie a unei infectii. De asemenea, cheagul de sange este responsabil de procesul de vindecare, motiv pentru care pacientii nu trebuie sa clateasca zona extractiei cel putin 24 de ore dupa interventie.

Bauturile alcoolice si tutunul, interzise in primele zile

Pacientii care au apelat la clinica stomatologica din sector 2, Elveto Dent, a carei carte de vizita in online este https://elveto-dent.ro/, sunt avertizati de catre personalul medical, de asemenea, si in legatura cu faptul ca bauturile alcoolice, dar si tutunul trebuie evitate cu orice pret in prima zi dupa efectuarea interventiei. Acestea intarzie in mod considerabil procesul de vindecare. Mai mult, fumatul contribuie in mod activ la cresterea presiunii sanguine, ceea ce inseamna ca nu este exclus riscul de aparitie a unor sangerari.

Extractie masea de minte din sector 2 | cea mai buna clinica stomatologica din sector 2 elveto-dent.ro

extractie masea de minte din sector 2

Igiena orala riguroasa

Nu in ultimul rand, igiena orala este foarte importanta, mai ales dupa o extractie. Cavitatea bucala se poate vindeca mult mai usor atunci cand este ingrijita si curata constant, in comparatie cu o cavitate bucala care nu este intretinuta asa cum ar trebui.

Specialistii Elveto Dent asigura cele mai bune servicii medicale pentru extractie masea de minte din sector 2, dar si alte proceduri la fel de importante si utile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.