Intrebari si raspunsuri despre inspectia tehnica periodica a autovehiculelor

Orice activitate noua, indiferent de domeniu, naste intrebari la care oamenii cauta raspunsuri. O data la doi ani sau chiar anual, toti proprietarii de masini trebuie sa se prezinte cu vehiculul lor la o statie ITP pentru efectuarea controlului tehnic periodic. Desi nu se intampla nimic spectaculos, foarte multi au teama de acest moment, teama justificata prin consecintele nepromovarii. Totusi, pentru a va pregati temeinic pentru acest moment, iata cateva intrebari si raspunsuri care va pot fi de folos!

  1. Care sunt conditiile pentru ca o masina sa poata fi verificata din punct de vedere tehnic?

Regulile in ceea ce priveste aspectul masinilor sunt aceleasi in toata tara. Pentru a putea fi evaluata, o masina trebuie sa aiba caroseria curata, dar si sasiul si celelalte componente din exteriorul si interiorul sau, dar si anvelopele trebuie sa fie umflate conform recomandarilor producatorului.

  1. Care este pretul ce trebuie platit pentru inspectia tehnica periodica?

In acest sens nu exista reguli unice, ci fiecare statie ITP stabileste propriile tarife. In general, preturile variaza intre 100 si 200 de lei. Un ITP ieftin in Bucuresti este Alfa ITP, deci merita incercat!

  1. Care sunt consecintele circularii cu ITP expirat?

Codul Rutier spune ca daca un vehicul care circula pe drumurile publice si nu corespunde din punct de vedere tehnic cu prevederile in vigoare sau al carui termen de inspectie tehnica periodica a expirat, se pedepseste cu amenda si se retine certificatul de inmatriculare. Pentru a-l redobandi, este necesara efectuarea ITP in unitatile proprii RAR.

  1. Unde se poate efectua inspectia tehnica a vehiculelor?

Inspectia tehnica a masinilor poate avea loc in orice statie omologata din tara si nu neparat pe raza judetului sau localitatii proprietarului masinii.

  1. Ce anume se verifica in cadrul acestei inspectii?

Aceasta inspectie este o verificare complexa a masinii si include documentele de identificare, motorul, franele, luminile, directia, emisiile poluante, anvelopele si, bineinteles, starea exterioara a masinii.

ITP pentru camioane in sector 6 si alte categorii de autovehicule – cele mai bune preturi | alfaitp.ro

ITP pentru camioane in sector 6

Oricand aveti nevoie de o programare la ITP pentru camioane in sector 6 sau pentru alte categorii de autovehicule, accesati https://alfaitp.ro/ si rezervati un loc in ziua si la ora la care puteti ajunge in locatia Alfa Motors!

Leave a Reply

Your email address will not be published.