Consumul de alimente si ingrijirea orala dupa implant dentar

Contrar a ceea ce cred multi oameni, implanturile dentare nu se refera numai la interventia stomatologica, iar apoi totul revine, dintr-o data, la normal. Dupa obtinerea implanturilor, pacientii trebuie sa fie foarte atenti la obiceiurile alimentare si la rutina de ingrijire orala. Pentru a afla cat mai multe lucruri in acest sens, echipa Dental Crown Health a realizat un ghid despre prudenta postoperatorie pe care trebuie sa o aiba in vedere orice pacient care aspira la implant sau care are implanturi de scurt timp.

Toti specialistii recomanda ca in primele zile dupa operatie, pacientii sa consume alimente care sa nu necesite multa mestecare. Odata ce a trecut mai mult de o saptamana si cusaturile (daca exista) au fost detasate, pacientii pot incepe sa introduca in alimentatie si produse mai tari. Multi stomatologi prefera sa utilizeze cusaturile dizolvabile, astfel incat sa nu fie necesara interventia asupra lor.

In ceea ce priveste igiena orala, implantul nu schimba cu nimic rutina zilnica. Ideal ar fi ca toti pacientii sa aiba o rutina zilnica de igienizare a dintilor, iar multi dintre cei care apeleaza la implanturi au grija de dintii lor, deci ii ingrijesc. Nu exista restrictii sau contraindicatii in acest sens, doar ca la inceput, in prima saptamana dupa implant, se recomanda utilizarea unei periute de dinti cu peri moi pentru a nu leza zona afectata. La fel si pasta de dinti, trebuie sa fie una blanda pentru a nu provoca usturimi sau arsuri. In general, la fel cum se ingrijesc toti dintii, trebuie ingrijit si implantul!

Daca un pacient care a trecut recent prin procedura de implantare dentara nu foloseste periuta, pasta sau ata dentara, s-ar putea sa aiba parte de surpriza esecului. Exista o multime de infectii care determina degenerarea dintilor din zona implantului, iar o ingrijire precara poate favoriza aparitia acestora. Un alt obicei care trebuie evitat dupa interventia de implantare este fumatul pentru ca acesta creste foarte mult sansele de esec.

Implant dentar in Bucuresti ieftin doar la DentalCrownHealth.ro!

Numai o rutina stricta in ceea ce priveste ingrijirea orala va asigura cea mai usoara si de succes recuperare. Oricine doreste un implant dentar in Bucuresti, ieftin si de calitate, poate apela la specialistii in implantologie ai clinicii Dental Crown Health. Pe site-ul https://dentalcrownhealth.ro/ se gasesc o multime de detalii!

Leave a Reply

Your email address will not be published.