Probleme dentare care apar la adultii in varsta

Sanatatea dentara nu trebuie sa fie numai a tinerilor, ci toti, indiferent de varsta, trebuie sa se bucure de ea. Copiii sunt sfatuiti sa isi perie dintii si sa foloseasca ata dentara in mod regulat, sa evite dulciurile si sa poarte aparat dentar imediat dupa ce au aparut toti dintii permanenti. Mentinerea sanatatii orale si dentare este un aspect important al sanatatii globale care se intinde pe intreaga durata a vietii. Pentru persoanele in varsta, mentinerea unei bune sanatati orale poate fi critica pentru starea generale de sanatate, calitate a vietii si mentinerea unui zambet frumos.

Primul lucru pe care adultii in varsta trebuie sa-l inteleaga despre mentinerea sanatatii orale, este ca imbatranirea nu inseamna pierderea dintilor, ci acestia se pierd din cauza bolilor, nu din cauza varstei. Acestea pot varia de la simple carii si boli gingivale pana la boli cronice si cancer.

Cariile sunt un motiv de ingrijorare. Cu toate ca acestea sunt asociate cu varsta copilariei, riscul aparitiei cariilor creste odata cu varsta. Un motiv al aparitiei cariilor este gura uscata, iar gura uscata este un efect secundar comun al multor medicamente utilizate pentru a trata afectiunile cronice asociate batranetii. Actunci cand pacientii au gura uscata, sansele de degradare a dintilor cresc, astfel aparand infectiile fungice, dificultati de inghitire, deoarece nu exista saliva suficienta pentru a inmuia alimentele. Ideal ar fi ca problemele sa fie prevenite inainte de a incepe, insa numai o colaborare stransa cu un medic stomatolog poate duce la asemenea performanta.

Retractia gingivala este, de asemenea, o problema obisnuita in randul adultilor in varsta, iar cel mai comun motiv pentru care gingiile se retrag este igiena orala inadecvata. Pur si simplu, periajul cu o perie moale de doua ori pe zi si folosirea atei dentare, poate reduce aparitia situatiei in care gingia se retrage. Lipsa igienei duc la acumularea tatrului sub linia gingiilor, care, la randul lui, provoaca inflamatii si boli gingivale. Acest lucru face ca gingia sa se retraga de la baza dintilor, expunand radacina, care este mult mai predispusa la degradare decat restul dintelui.

Clinica stomatologica din sector 3 | cabinetstomatolog.ro

Orice persoana tanara sau in varsta care doreste sa aiba parte de o supraveghere atenta a sanatatii dentare, poate apela la specialistii din clinica stomatologica din sector 3. La Dental Crown Health, o stomatologie din Nicolae Grigorescu, puteti avea parte de o multime de interventii menite sa va redea un zambet larg! Accesati http://cabinetstomatolog.ro/!

Leave a Reply

Your email address will not be published.