Durata maxima de purtare a lentilelor de contact

Din pacate, in ziua de azi exista o lipsa acuta de informare pentru toti purtatorii de lentile de contact. De aceea, consecintele care pot aparea sunt multiple, de la probleme oculare si pana la nemultumirea fata de calitatea acestor produse oftalomologice.

Haideti sa vedem care este clar timpul de purtare al lentilelor:

  • Lentilele cu unica folosinta: acestea se aplica la inceputul zilei și se scot seara. Binenteles, fiind de unica folosinta, se arunca dupa prima utilizare! In nici un caz nu trebuie sa dormiti cand purtati acest tip de lentile!
  • Lentilele cu purtare zilnica sunt lentile ce se aplică pe ochi si se pot purta pana la 12 ore/zi, apoi trebuie scoase si depozitate in cutiuta special creata si in solutii compatibile de curatare si dezinfectare. Nici cand purtati acest tip de produs nu trebuie sa dormiti cu ele!
  • Lentilele cu purtare extinsa: de fapt sunt lentile zilnice cu un nivel de transmisibilitate al oxigenului mai mare (notat Dk/t). Se pot folosi maxim 5 nopti consecutive. ATENTIE: a nu se confunda cu lentilele cu mod de purtare continuu. Nu abuzati de aceasta functie de purtare extinsa.
  • Lentilele cu purtare continua: produse cu un nivel al transmisibilității oxigenului foarte mare. De aceea, in acest caz, puiteti sa stati cu ele atat ziua cat si noaptea, pana la o luna de zile. Multi specialisti recomanda insa sa le curatati macar odata pe saptamana. Cei care utilizeaza lentile lunare cu purtare continua doar pe timp de zi trebuie sa stie ca nu au voie sa prelungeasca perioada de inlocuire a lor, este un lucru de bun simt, mai ales daca tineti la sanatatea ochilor dvs!

Daca este sa clasificam lentilele dupa perioada de utilizare:

  • Lentilele de unica folosinta se aplica la inceputul zilei și se scot seara
  • Lentilele saptamanale pot fi folosite pana la 2 saptamani, cu purtare zilnica, sau pentru 7 zile cu purtare continua!
  • Lentilele lunare se utilizează o lună de la desigilarea lor, indiferent ca au fost purtate zilnice sau ocazional.
  • Lentilele anuale sunt lentile fabricate din hidrogel, un material mai rigid fata de celelalte tipuri de lentile. Acestea permit utilizarea indelungata, timp de un an, maxim 12 ore pe zi. Aveti insa grija la ce comandati, in special de pe internet, deoarece magazinele nespecializate pot pacali utilizatorii prin lentile de calitate inferioara. Alegeti mereu producatorii sau distribuitorii specializati in optica medicala, pentru achizitia de lentile anuale si nu numai, precum lentile.info sau Optilen Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published.