Ce trebuie sa stii despre implantul dentar

Foarte multe persoane adulte intampina probleme cu dantura dupa o anumita varsta, ajungand in situatii in care dintii nu mai pot fi salvati, cauzele fiind multiple: consumul alimentelor bogate in zahar sau cu aciditate ridicata, deminaralizari excesive din cauza carentelor alimentare sau a anumitor afectiuni, igiena incorecta, anumite traume ale dintilor cauzate de lovituri, bruxismul, administrarea anumitor medicamente, extractiile incorecte care pot duce la pierderea dintilor vecini.

Daca ai ajuns in aceasta ipostaza, nu amana inlocuirea dintelui lipsa cu un implant dentar, deoarece este cea mai buna solutie de restaurare a functionalitatii danturii si cea mai durabila. Trebuie sa stii insa anumite lucruri inainte de a apela la aceasta metoda:

  1. Ai nevoie de un consult de specialitate si o radiografie pentru a stabili stadiul de dezvoltare osoasa (pentru cei mai tineri) si o analiza a starii generale de sanatate. De ce trebuie sa faci asta? Pentru ca exista o serie de contraindicatii: infarct miocardic sau accident vascular recent, probleme de coagulare a sangelui, anumite afectiuni ale sistemului osos, daca te afli sub tratament al cancerului (radioterapie, chimioterapie).

  2. Posibilitatea de a fi alergic la materialele din care este confectionata radacina care o inlocuieste pe cea naturala si dintele, este aproape de zero deoarece implanturile dentare sunt realizate din materiale biocompatibile si concepute astfel incat sa aiba o durata de viata foarte mare.

  3. Ingrijirea implantului dentar se realizeaza la fel ca si a danturii naturale, punandu-se mare accent pe igiena deoarece la baza gingiei se pot produce infectii locale in cazul nerespectarii ei.

  4. Disconfortul si durerea resimtite nu sunt mai mari ca si in cazul altor proceduri stomatologice, asadar va puteti astepta la o durere usoara ce va ceda in urma administrarii de analgezice si la inflamarea zonei din vecinatate pentru cateva zile. In timpul interventiei, se foloseste anestezie locala.

  5. Durata de viata a unui implant este influentata de ingrijirea si igienizarea optima, obiceiurile alimentare, fumat (scade circulatia sangelui, aportul de nutrienti si oxigen fiind redus), anumite boli care nefiind tinute sub control pot afecta osul in care este inserat implantul (diabet, osteoporoza). Daca tineti cont de toate aspectele care va pot prelungi durata de viata a implantului, il puteti avea pentru toata viata.

  6. Trebuie sa stiti ca un implant dentar se realizeaza pe etape – asadar exista un anumit timp de vindecare din momentul in care s-a inserat radacina implantului, pana la finalizarea lucrarii.

  7. Postoperator este necesar sa ascultati indicatiile medicului dentist, renuntand la fumat si la consumarea alimentelor prea fierbinti sau prea dure. Renuntati la lactate si alcool.

Alege o clinica stomatologica cu experienta, cum este clinica stomatologica din sector 2 | cabinetstomatologicsector2.ro

clinica stomatologica din sector 2

Chiar daca aparent este o interventie destul de costisitoare, implantul dentar ramane cea mai buna solutie pentru sanatatea si estetica orala. Alege o clinica stomatologica cu experienta, cum este clinica stomatologica din sector 2 pentru a te asigura ca sanatatea ta este pe maini bune! Ei iti ofera si posibilitatea achitarii in rate a lucrarilor stomatologice. Acceseaza site-ul lor https://cabinetstomatologicsector2.ro/ pentru programare si pentru mai multe informatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.