Ce sport alegeti pentru copilul dumneavoastra?

Nu este deloc usor sa gasesti sportul ideal pentru copii! De aceea, am intocmit pentru dumneavoastra un dosar special intitulat “Sportur: pentru tineri”. Veti gasi aici fise practice de prezentare a fiecarui sport la care se adauga sfaturile unui medic sportiv.

Desigur, exista acele sporturi consacrate: fotbalul pentru baieti si dansul pentru fete. Insa, fiecare sport are specificul sau si nu orice sport este practicabil de la cea mai frageda varsta.

Cand trebuie inceput un sport?

Sportul contribuie la dezvoltarea fizica a copilului, fiind util in lupta impotriva obezitatii. El permite impartirea unor activitati in colectivitate, iar prin practicarea activitatii, copilul isi consuma energia.

Atentie: sportul necesita eforturi musculare coordonate, o rezistenta si o concentrare pe care ar fi periculos sa le pretindem din partea unui copil mai mic de 4 ani.

Exceptie face inotul (bebelusii inotatori) si gimnastica de initiere. Aceste activitati sunt mai degraba o initiere la placerea apei si o trezire a propriului corp decat sporturi in adevaratul sens al cuvantului.

Practici indispensabile

Activitatea sportiva nu trebuie sa se reduca la o activitate de defulare: ea este educatie si pedagogie. Sportul are un rol esential in formarea gustului pentru efort si a depasirii de sine.

Orice copil trebuie sa invete sa inoate si sa mearga pe bicicleta. Aceste doua activitati ii vor dezvolta musculatura, capacitatea respiratorie, rezistenta cardiaca etc.

Un sport pe care il poate practica copilul dvs:Aikido

Aikido permite invatarea tehnicilor de iesire fara violenta din situatia unor atacuri dificile; este vorba de invatarea si practicarea regulata a tehnicilor “cu mana goala” sau cu arme adaptate la inaltimea copiilor: Bokken (sabia de lemn) sau Jo (batul sau bastonul).

De Ia ce varsta se poate practica acest sport?

De la varsta de 7 ani, deoarece la aceasta varsta copilul s-a adaptat deja la lumea inconjuratoare.

Cat timp trebuie consacrat acestei discipline?

O sedinta de o ora de doua ori pe saptamana este suficienta pentru dobandirea unui nivel corect.

Care ar fi costul aproximativ?

Costul inscriptionarilor si al cursurilor variaza de la un Dojo la altul.

Echipamentui

Aveti nevoie de un kimono sau keikogi si o pereche de tong sau zooris pentru a merge in afara tatamului

In cazul in care copilul se consacra studierii acestei discipline, va trebui sa-si cumpere un hakama si armele pentru antrenament

Ce principii descopera copilul prin practicarea acestui sport?

El invata ce este stapanirea de sine si priceperea celuilalt. Descopera pastrarea propriului echilibru si cum il poate dezechilibra pe celalalt; el mai invata si cum sa-si lucreze corpul in diferite situatii.

Ce principii va invata copilul practicand acest sport?

Intrand intr-un Dojo, el patrunde intr-o lume diferita: el invata ce este amabilitatea, politetea, comportarea buna, observa regulile si respecta eticheta.

Care sunt beneficiile aduse de practica Aikido?

Practicarea acestui sport inseamna a lucra asupra atitudinii, a respiratiei si a stapanirii propriei temeri. Astfel, copilul isi va constientiza mai bine propriul corp.

De ce nu exista competitie in Aikido?

Lipsa competitiei in Aikido este compensata printr-un schimb permanent al rolurilor in activitatea de uke (cel care trece la atac) si de tori (cel care raspunde la atac), ceea ce permite o acceptare si o cooperare cu celalalt, ne gandim noi

Sfatul medicului

Aikido se adreseaza, in egala masura, atat batausilor, care vor putea astfel sa-si canalizeze agresivitatea, cat si copiilor timizi si celor fricosi, care vor invata sa capete incredere in ei. Cei care sunt complexati din punct de vedere fizic vor reusi chiar sa-si afirme propria personalitate.Expunem mai multe sporturi pe pagina noastra online.

Leave a Reply

Your email address will not be published.