De ce este necesara schimbarea cauciucurilor dupa sezonul rece?

Zilele mai lungi si mai calde marcheaza un sfarsit de iarna sigur si un inceput de primavara promitator. Dincolo de acest lucru, semnaleaza ca este timpul sa incepeti sa va ganditi, din nou, la schimbarea anvelopelor. Daca cele de iarna au fost foarte folositoare pana acum, ar fi timpul sa treceti la cele de vara pentru a nu le uza inutil pe cele deja montate pe roti!

Din pacate, nu puteti conduce cu acelasi tip de anvelope pe tot parcursul anului. Anvelopele de iarna si cele de vara sunt realizate din compusi diferiti de cauciuc. Cauciucul din anvelopele de vara este mai potrivit pentru temperaturi de peste 7 grade Celsius, in timp ce cauciucul din anvelopele de iarna este mai potrivit pentru temperaturi mai scazute de 7 grade Clesius.

Anvelopele de iarna raman flexibile chiar si la temperaturi de inghet, fapt care contribuie la o mai buna aderenta la drum si asigura o tractiune mai buna. Ele sunt, de asemenea, potrivite pentru rularea pe zapada si gheata, suprafete pe care anvelopele de vara nu ar avea nicio sansa. Problema este ca anvelopele de iarna devin prea moi la temperaturi inalte si nu sunt deloc potrivite pentru deplasarea pe un carosabil fierbinte.

Atunci cand cauciucul din compozitia anvelopelor de iarna devine prea moale, se uzeaza si se degradeaza mult mai repede. Aceasta degradare chimica poate determina, de fapt, ca exteriorul anvelopei sa devina mai putin capabil sa adere in mod corespunzator la drum, ceea ce face mai dificila oprirea sau efectuarea altor manevre.

Anvelope noi, anvelope ieftine, anvelope de calitate la preturi record | anvelopaieftina.ro

anvelope ieftine

Cauciucul din care sunt facute anvelopele de vara, pe de alta parte, este facut pentru a rezista la caldura. Aceste anvelope sunt flexibile, dar destul de ferme chiar si la temperaturi ridicate, astfel incat sa nu se uzeze prea repede, dar sa asigure si tractiuna adecvata intr-o varietate de conditii, din primavara, vara si pana in toamna.

Anvelope noi si second hand puteti gasi la depozitul Anvelopa Ieftina din Bucuresti. Doar accesati https://anvelopaieftina.ro/ pentru a vizualiza tipurile de anvelope existente in stoc. Urmariti site-ul periodic pentru ca numai aici gasiti anvelope ieftine si calitative!

Leave a Reply

Your email address will not be published.