Ce solutii IT&C sunt promovate mai des in segmentul B2B?

Nivelul tehnologic din prezent este cauza pentru care multe companii investesc sume considerabile in solutii IT&C. Daca nu fac acest lucru, isi desfasoara activitatea mai lent si cu costuri mai mari fata de competitori, iar clientii observa din prima neconcordanta si o taxeaza prin declinarea ofertelor primite. Iata de ce solutiile IT&C de business sunt ravnite de factorii de management din cadrul companiilor. Care sunt cele mai populare ramane de aflat in ceea ce urmeaza.

Jucatorii din piata de telecom promoveaza toate solutiile posibile

Companiile de telecomunicatii nu mai insista pe serviciile stricte de telecomunicatii pentru segmentul de business, ci pe integrarea pachetelor de telecomunicatii intr-unele mai mari, care cuprind si solutii de organizare a activitatii interne prin intermediul softurilor si aplicatiilor web-based. Acestea din urma sunt incluse in pretul pachetului de telecomunicatii promovat, si exista sub forma de conturi si si licente, precum si de consultanta asupra acestora (realizata de multe ori de catre partenerii de business ai acestor corporatii din telecom).

telecomunicatii

Este realizata o simbioza intre furnizorii de solutii IT&C si companiile multinationale de telecomunicatii – divizia lor de B2B. Astfel, un pachet de internet fix cu banda garantata este insotit de un sistem CRM si de un soft contabil, care sa vina in ajutorul companiei solicitante de internet fix si pe alta ramuri in afara de conexiunea buna si garantata la internet indiferent de conditile meteorologice sau de ce altceva se poate intampla pe reteaua metropolitana (situatii in care sunt foarte multi utilizatori de banda concomitent, erori de distributie si caderi de sistem).

Pe ce insista companiile dezvoltatoare de solutii software customizate

Pentru ca piata B2B dezvaluie intr-o mare masura cererea unui mediu de inmagazinare a fluxului de informatii existent in interiorul unei companii, tocmai acest mediu este oferit de catre agentii economici. Iata cum solutiile ERP sunt deziderate de care companiile sunt constiente. Un sistem ERP face ca deciziile de business sa fie luate cu cifrele in fata, cifre care exprima multi KPI orientati dupa multe criterii. Cifrele sunt actualizate la virgula si in timp real, in functie de ce evolutii negative sau pozitive se inregistreaza la nivel departamental si interdepartamental.

ce inseamna erp

Asadar, ce inseamna ERP?

Inseamna un soft customizabil, un tool format dintr-o multime de tool-uri, un soft care se updateaza in mod automat si care implica o anumita investitie si o anumita durata de implementare care devine din ce in ce mai scurta. Potentialii clienti ezita sa isi dea peste cap rutina si sa se complice pe termen scurt cu aceasta durata de implementare, dar strategii companiei sunt educati sa puna avantajele pe termen mediu si lung in prim plan si tocmai de aceea fac un adevarat lobby pentru implementarea de ERP in cadrul sedintelor cu managerii.

Aplicatiile din interiorul unui ERP pot fi adaptate realitatilor companiei – bineinteles, cu ajutorul furnizorului softului respectiv de tip ERP, sa luam ca exemplu Bsgroup.ro – pentru a functiona in acord cu specificul domeniului in care activeaza compania, dar si cu procedurile interne.

Bineinteles, it takes two to tango

Pana si clasica solutie CRM ( custromer relationship management) sau solutia care elimina birocratia (DMS – document management system), de asemenea promovate des la nivelul business-to-business, necesita adaptarea membrilor companiei la rigorile specifice, chiar daca gradul de customizare al aplicatiilor este unul foarte ridicat.

Iata de ce mai ales in ceea ce priveste ERP, trainingurile interne sunt o certitudine si o perioada de acomodare este un must. Bsgroup.ro detaliza aceste lucruri fara oprelisti, pentru ca ceea ce poate fi ascuns acum in mesajul comercial va fi descoperit intotdeauna.

afacere de succes

Beneficiile ulterioare sunt extraordinare!

Iata de ce se insista mai ales pe solutiile care integreaza si procesele de management, si procesele generale de raportare, indiferent de departament, pana si procesele financiar-contabile care sunt atat de anevoioase pentru finantisti. Aceste procese au de suferit daca sunt facute in mod rudimentar.

Conexiunea intre departamente si mai departe livrarea de raspunsuri complexe la intrebarile complexe pe care managerii si le pun inainte sa ia decizii de business nu se poate face altfel decat utilizand o solutie IT&C cu adevarat adusa la zi si mulata pe compania in sine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.