Ce sa faci in cazul unui accident cu o masina inchiriata?

Accidentele auto pot fi evenimente stresante care ridica zeci de intrebari simultan: ar trebui sa chem politia? Sau sa mut masina? Si multe altele de acest gen. Atunci cand masina condusa este una inchiriata, pe langa panica aferenta accidentului, o grija in plus este data de faptul ca masina nu va apartine. Toate sentimentele sunt firesti, iar a le scapa de sub control nu reprezinta o solutie buna!

In cazul in care conduceti o masina inchiriata si sunteti parte a unui accident, fie ca vina va apartine sau nu, primul lucru pe care ar trebui sa-l faceti este sa va asigurati ca sunteti in siguranta. Asadar, daca suferiti un traumatism sever, dar sunteti constient de situatie, nu va miscati pentru a nu agrava problemele deja existente. Daca doar masina a fost avariata si toti pasagerii sunt bine, apelati la politie pentru ca situatia sa fie evaluata de niste persoane competente.

Pana ajunge politia, incercati sa faceti cat mai multe fotografii masinii, zonei inconjuratoare. Acestea ar putea fi de folos pentru evaluarea daunelor si, implicit, pentru despagubiri. Nu mutati si nu miscati niciun element, este foarte important ca autoritatile sa faca o evaluare fidela a realitatii. Eventual, daca aveti triunghiuri reflectorizante, le puteti aseza pe carosabil pentru a avertiza ceilalti soferi despre situatia creata.

Pasul urmator ar fi acela de a anunta compania de inchirieri auto despre accident. Fotografiile vor fi de folos in evaluarea dosarului de daune, insa daca accidentul este aproape de sediul companiei, s-ar putea ca o echipa mobila sa se deplaseze pana la locul accidentului pentru a evalua personal situatia. Niciodata, nu incercati sa reparati o masina inchiriata fara sa anuntati compania in prealabil! Ati putea face mai mult rau, chiar daca intentiile au fost bune.

De obicei, asigurarea incheiata la inchiriere ar trebui sa acopere toate daunele masinii, mai ales daca vina nu a fost a dumneavoastra, nu ar trebui sa va faceti griji in acest sens. Pentru a putea profita de asigurare, este foarte important sa o incheiati atunci cand semnati contractul de inchiriere.

ImaRentals.ro | Inchirieri auto ieftine

ImaRentals ofera solutii si servicii de inchirieri auto in Bucuresti si este una dintre cele mai serioase companii de pe piata in acest segment de servicii. Pentru a afla mai multe detalii despre inchirieri de masini in Bucuresti, accesati cu incredere https://imarentals.ro/!

Leave a Reply

Your email address will not be published.