CAESAR Luxury Summit 2012

Prima editie CAESAR Luxury Summit va avea loc pe 15 noiembrie la Bucuresti, in aceeasi zi cu CAESAR Awards Gala Dinner.

Personalitati de talie mondiala din domeniul luxului si-au anuntat participarea la CAESAR Luxury Summit 2012.

Modern Luxury este prima tema a CAESAR Luxury Summit 2012.

Prima editie CAESAR Luxury Summit marcheaza o premiera in industria luxului din Romania, dar si din Europa Centrala si de Est. CAESAR Luxury Summit respecta formatul si standardele celor doua summit-uri mondiale majore, organizate de Financial Times (FT) si de International Herald Tribune (IHT), congrese de referinta in acest domeniu. Participantii sunt intampinati de un key-speaker, o somitate la nivel mondial care va sustine un discurs si isi va prezenta punctele de vedere legate de temele principale ale congresului, 4 la numar. Acest key-speaker va fi insotit la prezidiu de inca 5-7 persoane, dintre care un moderator si un co-moderator. Vor fi prezenti si speakeri de nivel secundar: vice-presedinti ai diferitelor companii din domeniul luxului, directori regionali, etc. Discutiile au ca punct de pornire speech-ul sustinut de key-speaker si se concentreza pe cele 4 teme majore ale CAESAR Luxury Summit 2012. Ultimele 10 minute ale congresului vor fi rezervate sesiunii de intrebari si raspunsuri (Q&A), participantii avand ocazia sa interactioneze cu personalitatile prezente.

 

Referindu-se la CAESAR Luxury Summit 2012, Dan Vardie – presedintele companiei Automedia, fondatorul revistei CAESAR si gazda evenimentului – declara: “Diferenta intre CAESAR Luxury Summit si alte evenimente din domeniul luxului organizate in Romania este clara. Spre deosebire de acestea, unde regasim consultanti de prestigiu sau anumiti guru in marketing – figuri ale caror merite nu pot fi minimalizate, CAESAR Luxury Summit aduce in Romania exact personalitatile din varful unei companii de talie mondiala. Somitati care iau zilnic decizii menite a influenta evolutia afacerii, persoane ce actioneaza decisiv si care au un o experienta remarcabila in domeniu, un trecut ce poate fi dovedit prin cifre concrete. Din acest punct de vedere, CAESAR Luxury Summit este mult mai relevant decat restul evenimentelor organizate pana acum in industria luxului din Romania,” completeaza Dan Vardie.

 

“Nu este deloc usor sa aduci la Bucuresti un CEO de calibru mondial, implicat activ in afacerea pe care o conduce, chiar si pentru 24 de ore. Noi facem insa acest lucru inca de la prima editie a Premiilor CAESAR, primul eveniment black-tie din tara noastra, si ne mandrim ca in ultimii 6 ani am adus in Romania nume cu greutate precum Fabrizio Giugiaro (designer auto), Walter Lange (fondatorul Lange Uhren GmbH, industria orologera de lux), Stephan Winklemann (CEO-ul Lamborghini Automobili), Daniele de Winter (cosmetice de lux), Giorgio Andrea Grassi Damiani ( Damiani Jewelry), Jean Claude Biver, Presedinte Hublot, Franco Beretta sau Torquhil Ian Campbell, al 13-lea Duce de Argyll”, afirma Dan Vardie.

 

Prima editie CAESAR Luxury Summit, un congres care va fi organizat anual incepand din acest an, nu face exceptie. Printre personalitatile care au confirmat participarea la eveniment se numara si Francesco Moreschi, Presedinte al Donna Moreschi S.p.A. Image Development Project. Nascut in Vigevano, Francesco a cochetat inca de tanar cu lumea modei. A inceput sa lucreze in compania fondata de bunicul sau, Mario, producatoare de pantofi de lux, devenita una dintre cele mai importante din Italia. Ceea ce incepuse in 1946 ca o afacere de familie avea sa se transforme in anul 1963 in “Calzaturificio Moreschi”. In prezent, filozofia Moreschi este sinonima cu detalii finisate manual, traditie, materiale luxoase, rafinament, appeal international si “Made in Italy”.

 

Modern Luxury” este prima tema ce va fi abordata in cadrul CAESAR Luxury Summit 2012. Plecand de la o intrebare simpla – “Ce este luxul modern?” – invitatii de calibru vor analiza toate aspectele sub care regasim in prezent aceasta notiune. In trecut, luxul si tot ceea ce tinea de domeniul respectiv era bine definit, simplu de identificat. Societatea era impartita in doua clase majore: clasa de jos si clasa superioara, reprezentata de membrii aristocratiei pentru care luxul lua diferite forme: bijuterii, ceasuri, calesti, automatoane, obiecte de arta, etc. In prezent, lucrurile sunt mult mai difuze si mai greu de identificat. Luxul modern nu se mai adreseaza doar aristocratiei, etaloanelor superioare ale unei societati, ci si claselor de mijloc, unde puterea de cumparare a crescut comparativ cu vremurile de odinioara. Dezbaterea in jurul temei “Modern Luxury” va fi cu atat mai interesanta cu cat unele personalitati prezente la Bucuresti pentru CAESAR Luxury Summit 2012 sunt tinere si au o alta viziune asupra luxului decat predecesorii lor.

 

Locurile la prima editie CAESAR Luxury Summit sunt limitate. Aflati cum il puteti rezerva pe al dumneavoastra accesand www.caesarluxurysummit.ro

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.