Angajarea unui DJ de nunta

Ghid complet de angajare a unui DJ nunta profesionist pentru un eveniment de poveste

Autor: Trendy DJ

Chiar si trupa cea mai versatila si talentata de pe pamant nu ar putea oferi gama de cantece pe care un  DJ de nunta poate sa o ofere. Inainte de a cauta un  DJ pentru nunta fa o lista cu ce ai nevoie pentru evenimentul tau:  sonorizare nunta, lumini, muzica buna, trupa care sa cante. Apoi incepi sa cauti. Cel mai bun mod de a gasi un  DJ trendy este prin recomandarile de la prieteni, de pe diferite siteuri, de la coordonatorul de nunta sau de la fotograf, florar sau managerul de restaurant. Sau, search pe google sa ii verifici site-ul.
Cum alegi un DJ de nunta

Trendy Dj nunta

Deoarece exista o foarte mare varietate de muzica si invitati, vei gasi foarte rar un motiv muzical adevarat sa angajezi un DJ de nunta. Concentreaza-te in schimb pe acreditari si referinte. Intreaba despre preturi. Daca acestea iti par prea mici, nu te arunca inainte, este posibil ca acela sa nu fie un  DJ prea bun. La fel si cu preturile prea mari, iar pentru astea cere justificare. Intreaba de echipamente, ce iti poate oferi, cum vede  DJ-ul partea asta tehnica a evenimentului tau.

Intalnirea cu un DJ

Niciodata nu angaja un DJ pe care nu l-ai intalnit in persoana. Aceasta este o buna oportunitate de a evalua personalitatea si stilul lui. Vizualizarea unui film cu  DJ-ul la lucru poate fi de un real ajutor, dar trebuie sa ai in vedere si faptul ca ceea ce vizualizati este rupt din context si nu ai vazut petrecerea in totalitate. Cere fotografii, intreaba-l cum a fost la alte nunti, cum isi alege muzica pe care o pune. Daca ai de-a face cu o persoana vesela atunci ai sanse foarte mari sa te distrezi foarte bine la nunta ta. Este un punct in plus pentru un  DJ pe care tocmai ce te pregatesti sa il angajezi.

 

Ce trebuie sa spui unui DJ

Atunci cand te intalnesti cu un DJ trebuie sa ii dai cateva detalii despre eveniment pentru ca el sa iti faca o estimare corecta de pret. Spune-i locatia, cat de mare este restaurantul, ce numar de persoane estimezi ca vor veni. Ce varste au invitatii. Ce spatiu de dans au. Daca iti doresti o petrecere dansanta sau doar muzica de ascultat la masa, in functie de asta  DJ-ul va sti cat de tare trebuie amplificata muzica. De asemeni, daca ai invitata o trupa, trebuie sa ii spui ce numar de persoane sunt in acea trupa, cam ce gen muzical abordeaza si ce necesar tehnic au nevoie. Aici este mai simplu sa le faci lor direct legatura. Daca ai nevoie de lumini, spune-i cam ce culori iti doresti, care sunt culorile predominante ale petrecerii. Daca vrei si masina de fum sau de baloane, trebuie sa ii spui si cand iti doresti sa o foloseasca. Da, stim sunt multe detalii, insa pentru ca un DJ de nunta sa iti faca o estimare corecta, trebuie sa stie toate aceste detalii.

Echipamente DJ – sonorizare nunta si lumini

Un  DJ profesionist va aduce echipamente profesionale digitale, nu un sistem home cinema impresionant. In plus, va avea consola de DJ si va pune muzica de pe CD nu de pe laptop.  Va avea posibiliatea sa asigure continuu muzica si va avea amplificator de buna calitate si boxe. Un bun DJ de nunta trebuie sa fie echipat cu microfon wireless pentru anunturi si toasturi. Asigura-te ca DJ-ul are backup-uri adecvate, deoarece pot aparea defectiuni ale echipamentului, chiar daca rare, ele pot sa apara totusi. Cere-i referinte despre echipamente, intreaba-l cum s-a descurcat in alte situatii si daca are probleme cu microfoniile.  Daca ai nevoie si de lumini, cere-i, intreaba-l daca iti poate oferi si asta si cere fotografii sa iti poti alege luminile. Tot la DJ poti cere si masina de fum, masina de baloane daca iti doresti asa ceva la nunta ta.

 Selectarea muzicii impreuna

Cand te intalnesti cu un DJ de nunta, el iti va da, in general, o lista cu piesele sale cele mai solicitate – adesea variind de la cateva sute la mii de titluri – din care puteti selecta melodiile. Tu trebuie sa alegi liber din aceasta lista, dar sa adaugi si alte preferinte, care nu sunt neaparat in lista lui. Si neaparat, dar neaparat fa o lista cu melodiile sau genurile muzicale pe care nu le doresti. Stim ca bunica va dori muzica populara si vecinul de la 7 manele, dar daca tu nu iti doresti asta, spune-i  DJ-ului ca nu vrei si gata. La fel cu dedicatiile, spune-i ca nu vrei sa vina lumea si sa puna ce muzica vor ei, tu ai lista ta si pe aceea o vrei. Cere-i sa fie foarte ferm in dedicatii si sa nu le puna daca nu iti doresti asta.
Rezervarea unui DJ pentru nunta

Incearca sa iti rezervi un DJ cu cel putin sase luni inainte de ziua nuntii. Ar trebui sa semnezi un contract detaliat specificand toate logistica de receptie: data, locatia, ora (inclusiv timpul de montare a echipamentului; o ora inainte de inceperea evenimentului este normal), si durata pe care o estimezi. Alte lucruri pe care sa le stipulezi in contractul cu un DJ ar trebui sa fie si taxele suplimentare (o taxa pentru care  DJ-ul nu va pleca pentru un alt eveniment in aelasi timp cu al tau, de exemplu), lista echipamente de sunet si lumini,  personalul tehnic auxiliar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.