Tot ce trebuie sa stii inainte de a cumpara un calorifer

Unul dintre cele mai importante componente ale unei locuinte in ceea ce priveste sistemul de incalzire este reprezentat de calorifere. Caloriferele au rolul de a face schimb de caldura intre agentul termic si aerul din incapere, fiind corpuri de diferite dimensiuni, care se pot adapta la orice fel de incapere. Pe piata exista calorifere din aluminiu, fonta sau otel, disponibile in cel mai renumit magazin online de radiatoare, https://www.oferte-radiatoare.ro/.

Criterii de alegere ale radiatorului perfect

Exista mai multe criterii pe baza carora se poate face o investitie in ceea ce priveste radiatoarele. Primul si cel mai important criteriu este reprezentat de materialele din care este fabricat. Pe piata exista calorifere din aluminiu, care au o durata mare de utilizare, un design deosebit, dau un randament foarte bun si sunt disponibile in mai multe variante de constructie.

Exista si calorifere din fonta, care sunt demontabile, au rezistenta la depuneri si la coroziune, la socuri mecanice si au o inertie termica buna, se incalzesc mai greu, insa mentin caldura in atmosfera o perioada mai lunga. Pe de alta parte, caloriferele din otel sunt nedemontabile, au o durata de exploatare foarte mare si se intretin usor, au un design special si rezistenta la factorii externi si dau un randament foarte bun.

Cum se intretine in mod corect un calorifer?

Intretinerea corecta a caloriferelor este o problema pe care trebuie sa o aiba in vedere toti cei care doresc sa faca o astfel de investitie. Functionarea improprie a radiatoarelor afecteaza randamentul sistemului de incalzire, iar proprietarul va suferi suplimentar, deoarece caloriferul va radia o cantitate mica de energie, iar pretul platit va fi mult mai mare.

Calorifere din aluminiu | magazin online de radiatoare | oferte-radiatoare.ro

calorifere din aluminiu

Caloriferele se pot deteriora in timp prin oxidare, coroziune sau fisurare si pot pierde agent termic. In situatia in care apar probleme de functionare a caloriferelor, este indicata curatarea acestora de praf, pentru a atinge o mai buna performanta tehnica, dar si curatarea de depuneri in interior. Pe toata durata verii, proprietarii trebuie sa isi spele caloriferele pe interior si sa le curete, pentru a da un randament mai bun pe timpul iernii. Caloriferele se curata foarte usor: acestea se demonteaza, se golesc de apa si mazga, se spala succesiv cu apa, se balanseaza, se clatesc si se monteaza inapoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.