Tipuri de anestezie dentara si importanta acestei proceduri

Daca in trecut oamenii nu mergeau la medicul dentist de teama durerii, acum pacientii stiu ca nu mai au de ce sa se teama, deoarece, inainte de un anumit tip de interventie in cadrul cabinetului de stomatologie, medicul va face o anestezie pentru a inlatura orice urma de durere. Fie ca vin pentru urgente stomatologice sau pentru o extractie de masea de minte, in cadrul clinicii Plaza Dent, cu sediul virtual la adresa https://plazadent.ro/ , pacientilor li se va face o anestezie inainte de operatiunea propriu-zisa.

Ce este anestezia dentara si de ce este importanta?

Anestezia dentara este procedura care inlatura orice urma de jena, de durere sau de disconfort pe care le poate resimti pacientul. Aceasta poate fi efectuata in mai multe feluri si in conditii sterile absolute, dand dovada de profesionalism si de minutiozitate. Gratie anesteziei, orice act medical stomatologic este o reusita, fara a implica durere din partea pacientului.

Anestezia dentara presupune introducerea in organism a unor substante care suprima temporar durerea. Acest tip de anestezie nu presupune pierderea cunostintei pacientului, iar el ramane treaz si percepe tot ceea ce se intampla. Anestezierea prin injectarea de substante chimice este o metoda de reducere a durerii si a sensibilitatii in anumite regiuni ale corpului si este o practica foarte des intalnita. Prin injectarea solutiei, se asigura eliminarea durerii pentru cateva zeci de minute sau pentru cateva ore, in functie de substanta folosita.

Urgente stomatologice | extractie de masea de minte | plazadent.ro

urgente stomatologice

Anestezicul este indicat inainte de orice operatiune stomatologica ce ar implica durere insuportabila sau la limita suportabilitatii. Principiul de actionare a anesteziei dentare este local, prin stoparea conductibilitatii nervoase si prin diminuarea fluxului de ioni in citoplasma neuronilor. Anestezicele isi fac efectul in functie de greutatea pacientilor, de concentratia anestezicului, de prezenta altor substante in organism, precum alcool, cofeina sau medicamente.

Tipuri de anestezie dentara

Anestezia dentara se face folosind substante anestezice care elimina temporar durerea si actioneaza numai intr-o zona specifica a cavitatii orale. Aceasta este anestezia locala, cel mai des utilizata in cazul obturatiilor unor leziuni carioase profunde, in cazul slefuirii dintilor, al extirparii nervului, iar lista poate continua.

Anestezia regionala este indicata in cazul interventiilor chirurgicale si se realizeaza amortind o regiune a corpului, pe cand sedarea cu gaz este mult mai usor de realizat. Nu in ultimul rand, pentru interventiile cu adevarat dificile, exista anestezia generala, care provoaca pierderea sensibilitatii si a cunostintei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.