Testul 3în1 de la Veneris: precizie de peste 98% pentru depistarea a 3 afecțiuni intime frecvente

Sexualitatea și igiena intimă se află pe locuri fruntașe în topul subiectelor tabu în societatea noastră. Din păcate, tratamentul tăcerii nu reduce incidența bolilor, ci adâncește percepția deformată asupra lor. Bolile cu transmitere sexuală (BTS) sunt infecții care se transmit prin intermediul contactului sexual și sunt cauzate de bacterii, paraziți, virusuri etc. Conform ECDC (Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor ) România se plasează în primele 10 locuri în Europa privind incidența infecțiilor de tip Chlamydia, Sifilis, Gonoree și Trichomonas, iar în ceea ce privește sifilisul, rata cazurilor raportate plasează România pe locul doi la nivel european.

Întârzierea diagnosticului și a tratamentului de specialitate poate conduce la complicații ale acestora, cu spectru larg precum cancere, infertilitate, pierderi de sarcină, sarcină ectopică (extrauterină), naștere prematură și infecții neonatale.  Există mai mult de 20 de tipuri de boli cu transmitere sexuală (BTS), iar printre cele mai comune sunt: candidoza, vaginita bacteriană, trichomoniaza,  gonoreea, herpesul genital, sifilis și HIV/AIDS.

Dintre acestea, vaginita bacteriană, candidoza și tricomoniaza sunt responsabile pentru 90% din cazurile de infecție vaginală.  Testul Veneris 3în1 pentru GV/CA/TV include o casetă cu 3 benzi de testare pentru proteinele secretate de aceste trei cele mai frecvente virusuri ce cauzează boli intime, prin testarea antigelului din urină. Simplu, rapid și sigur! Precizia crescută a testării îl recomandă drept o soluție la îndemâna oricui pentru a depista problemele intime. Pentru Candida albicans: specificitate 98,4%, sensibilitate 95,5%, pentru Trichomonas vaginalis: specificitate 99%, sensibilitate 100%, iar pentru Gardnerella vaginalis: specificitate 98,4%, sensibilitate 95,5%.

Vaginita bacteriană (Gardnerella vaginalis)

Un factor care are o influență mare asupra stării de sănătate a părților intime este pH-ul vaginal. Acronimul pH ( „potențialul de Hidrogen”) măsoară aciditatea unui mediu. Nivelul 0 (zero) înseamnă cel mai acid, iar nivelul 14 cel mai puțin acid. Pentru ca un vagin să fie sănătos, valoarea ideală a pH-ului  este între 3,8 și 4,5. Un nivel peste 4,5 face ca organismul să fie mai succeptibil la infecții cu transmitere sexuală (inclusiv HIV) și vaginită bacteriană, care se dezvoltă cu ușurință în medii mai puțin acide. Vaginita bacteriană este caracterizată printr-o înlocuire a florei vaginale dominată de lactobacili, cu o floră abundentă și complexă de bacterii care se găsesc în vagin. Secrețiile vaginale abundente, cu miros neplăcut sunt, de obicei, simptome ale infecției cu Gardnerella Vaginalis. Cu toate acestea, deși există multe posibile simptome ale Gardnerella Vaginalis, există multe cazuri în care nici femeile, nici bărbații nu au niciun simptom. Dacă Gardnerella nu este tratată la timp, bacteriile se pot transfera la uretră și pot provoca o infecție a tractului urinar, precum și un rezultat anormal al rezultatului Papanicolau.

Candidoza (Candida albicans)

Infecția cu Candida albicans apare atunci când există o dezvoltare excesivă a acestei ciuperci în flora vaginală. Simptomele sunt: secreții vaginale cu textură îngroșată, cu miros neplăcut, cu aspect granular și mâncărimi ale zonei intime la femei. Printre factorii care determină apariția acestei neplăceri intime se numără stresul, consumul de antibiotice, dar și igiena precară sau lenjeria intimă care nu permite aerisirea zonei intime. Chiar dacă cea mai frecventă infecție cu Candida este vaginală, această ciupercă este uneori întâlnită în cavitatea bucală, diverse falduri ale pielii pe corp, dar și în zona scutecului la sugari. În cazul bărbaților, acest tip de infecție este rar întâlnită, dar în cazurile în care se dezvoltă, este numită adesea Balanită.

Trichomoniaza (Trichomonas vaginalis)

Un pacient cu trichomoniază are secreții vaginale abundente, spumoase, de culoare galben-verzuie, iritații și dureri resimțite la nivelul organelor intime și coapselor, resimte dureri în timpul actului sexual și usturime în timpul urinării. În cazul bărbaților, pe lângă secreții și dureri la urinare, un simptom poate fi și nevoia de urina frecvent. Atât în cazul femeilor cât și în cazul bărbaților, simptomele se pot manifesta în doar 50% dintre cazuri, iar asimptomatologia nu exclude existența infecție, un motiv în plus pentru testarea preventivă a sănătății tractului uro-genital.

Portofoliul Veneris 

  • Test rapid pentru Chlamydia – oferă diagnostic rapid pentru infecția cu transmitere sexuală cauzata de bacteria Chlamydia Trachomatis, prin analiza secreției prelevate din profunzimea vaginului, cât mai aproape de colul uterin.
  • Test rapid pentru Sifilis – oferă diagnostic rapid prin depistarea într-o picătură de sânge a anticorpilor Treponema Palladium, agentul cauzal al infecției cu transmitere sexuală.
  • Test rapid pentru Trichonomiază – oferă un diagnostic printr-o analiză rapidă a urinei, pentru infecția Trichomonas Vaginalis, parazit care se transmite preponderent pe cale sexuală și care afectează cel puțin 1 din 4 tineri, la nivel național.
  • Test rapid pentru Candidoză – depistează în urină ciuperca Candida Albicanis, a cărei dezvoltare excesivă cauzează infecția.
  • Test rapid pentru vaginită bacteriană – oferă un diagnostic rapid prin depistarea în urină a bacteriei Gardnerella Vaginalis, a cărei dezvoltare excesivă cauzează infecția.
  • Test rapid pentru infecții urinare – depistează infecția tractului urinar inferior (cistită), cât și a celui superior (pielonefrită), prin măsurarea celor patru paramteri semnificativi din urină: leucocite, nitriți, proteine și sânge.
  • Test de pH pentru infecții vaginale – depistează rapid infecțiile vaginale prin identificarea valorilor pH-ului din vagin. Hârtia de pH iși va schimba culoarea în contact cu proba de secreție, în funcție de valoarea pH-ului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.