Sfaturi pentru prevenirea bolilor gingivale

Bolile gingivale au fost studiate multi ani la rand si s-a ajuns la concluzia ca nevoia de prevenire a acestora este mult mai urgenta decat oricand. Se poate spune ca o persoana sufera de o boala gingivala, atunci cand tesutul gingival si osul maxilarului se infecteaza.

Gingivita este un tip de boala gingivala care afecteaza numai gingiile, insa netratata la timp, poate fi extrem de periculoasa. Parodontita, pe de alta parte, este o forma severa a bolii gingiilor care afecteaza nu doar gingiile, ci si osul care sustine dintii. Cand vine vorba despre boli cardiace sau accident vascular cerebral, boala gingivala, indiferent de stadiu, este o amenintare majora.

Multi oameni nici macar nu stiu ca au o boala gingivala pana cand nu este prea tarziu, asa ca vizitele anuale la medicul stomatolog ar putea fi considerate o modalitate de preventie.

Desi acest lucru poate parea evident, ingrijirea orala adecvata este cruciala pentru niste gingii sanatoase. Periajul dintilor nu este suficient, mai ales cand este vorba de vreo boala gingivala. In afara acestui obicei, ar trebui sa mai adaugati rutinei zilnice si folosirea atei dentare si a apei de gura, tocmai pentru a reduce riscul aparitiei tartrului care poate deteriora gingiile.

Deficitul de vitamina C s-a dovedit a fi una dintre principalele cauze ale bolilor gingivale. Aveti grija sa consumati cat mai multe alimente bogate in vitamina C, fapt care va ajuta nu doar la prevenirea dezvoltarii bolilor gingivale, dar va si trata boala in anumite stadii. Vitamina C are proprietati de vindecare si poate stopa umflaturile gingivale, retractia gingivala, sangerarea si poate stabiliza dintii slabiti.

Nimic nu ajuta la prevenirea bolilor gingivale mai mult decat o dieta sanatoasa. Asigurati-va ca evitati alimentele si bauturile cu un continut mare de zahar, deoarece acestea deterioreaza dintii intr-un mod accelerat. Consumul de alimente echilibrate si nutritive, cu vitamine si minerale, mareste imunitatea si ajuta la prevenirea multor boli, inclusiv pe cea gingivala.

Hidratarea este o conditie absolut necesara pentru a preveni bolile gingivale. Consumul de apa din abundenta produce mai multa saliva care ajuta la eliminarea bacteriilor ce pot provoca infectii la nivelul gingiilor.

Cabinet stomatologic in Colentina Elveto-Dent

Pentru a afla mai multe trucuri despre cum puteti evita bolile gingivale, adresati-va specialistilor. Oameni dedicati preventiei sunt cei de la Elveto Dent, cabinet stomatologic in Colentina. Accesati http://elveto-dent.ro/ si aflati mai multe informatii despre detartraj in sector 2, dar si despre alte interventii preventive!

Leave a Reply

Your email address will not be published.