Tego pentru utilizari indelungata

Ce este tego?

Tego este de fapt denumirae unui tip de placaj utilizat mai ales in industria constructiilor special pentru a asigura o rezistenta inalta multiplelor procese de covraj si decofraj din cadrul proiectelor ce necesita o fundatie solida. Acest material de constructii este cel mai adesea fabricat din multiple straturi fenolice subtiri.

Fiind un material foarte solid si deoarece aceste placi de tego sunt adesea si antiderapante pe cel putina una din fete, ele sunt folosite si pentru pavarea puntilor in cazul mijloacelor de transport cu tonaj mare. Acestea pot fi:

  • Vapoare;
  • Platforme specifice;
  • Camioane;
  • Etc.

tego

Caracteristicile specifice tego

O placa de tego este adesea structurata din mai multe straturi succesive de furnir, lipite prin tehnici de incleiere cu un anume tip de rasina special creata pentru acest lucru. Datorita procesului atent fabricare, materialul rezista la o serie de factori externi ce ar putea afecta alte materiale.

Astfel, tego rezista atat la apa cat si la alti agenti externi  multumita calitatii lemnului din care acesta este confectionat. Ele pot fi achizitionate in functie de grosimea dorita sau de materialul din care acesta este realizat: mesteacan sau plop.

Modelele de placi cu fete antiderapante au margini bine capsulate pentru a nu permite umezelii sa intre in structura acestora. Demn de notat este si faptul ca ele pot fi reutilizate de pana la 10 ori.

Motive pentru care sa alegi tego

Asa cum am mentionat si mai sus in acest articol, tego reprezinta un material de constructii utilizat in specail pentru lucrarile ce presupun cofraj dar multumita versatilitatii pe care varianta cu cel putin o fata andirepanta o are, aceste placi pot fi folosite in mai multe contexte precum constructia de scene, platforme de transport, amenajarea locurilor de joaca, sau chiar ca si element decorativ.

Cele mai importante motive pentru care ar trebui sa alegi si sa implementezi tego in proiectele pe care le ai in derulaje, fie ca esti specialist in constructii fie ca esti un simplu om ce isi amenajeaza singur o parte a gospodariei, sunt:

  • Rezistenta indelungata in timp – multumita rezistentei inalte rezultata din calitatea materialelor, acesta este o buna solutie atat prin prisma faptului ca se pastreaza chiar daca e supus la uzura, cat si prin faptul ca poate fi reutilizat repetat pentru cofrari;
  • Compozitia sa speciala (faptul ca este fabricat din multiple straturi de materie cu calitati unice, imbinate cu rasina speciala ii ofera o structura aparte);
  • Rezistenta mecanica () acest materaial estre extrem de rezistent a uzura si presiune rezultate din procese mecanice).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.