Stiinta informaticii

In termeni simpli, stiinta informaticii este studiul informatiilor (date) si modul in care pot fi manipulate (algoritmi) pentru a rezolva probleme, mai ales in teorie, dar si in practica. Informatica nu este despre studiul computerelor, nici nu necesita, in mod strict, utilizarea calculatoarelor. Datele si algoritmii pot fi stocate si calculate chiar si folosind un creion si o harite, tocmai pentru ca stiinta informaticii este destul de apropiata de matematica.

Informatica se confrunta adesea cu alte trei domenii, care au legatura intre ele, dar nu sunt similare:

  • Ingineria calculatoarelor implica studiul datelor si algoritmilor, dar in contextul hardware-ului calculatorului si se bazeaza pe gasirea raspunsurilor la cum comunica un computer, cum pot fi proiectate microprocesoare eficiente, etc.

  • Ingineria software care mai este numita si stiinta informaticii aplicate. In acest caz, inginerii software scriu programe din lumea reala care includ teorii si algoritmi.

  • Tehnologia informatiei implica utilizarea si stapanirea software-ului si harware-ului deja existente. Specialistii din domeniul IT sprijina mentinerea retelelor si ofera asistenta atunci cand altii intampina probleme cu un anumit program sau dispozitiv.

Majoritatea oamenilor folosesc astazi ”informatica” ca pe un termen cheie pentru orice domeniu care implica programarea, analiza si manipularea datelor, dar si interactiunea software-ului cu hardware-ul. Cu alte cuvinte, informatica este baza multor discipline, fiind unul dintre cele mai extinse domenii de astazi.

Cele mai frecvente tipuri de stiinte ale informaticii pe care le puteti intalni si care se perfectioneaza in fiecare an sunt: inteligenta artificiala (are la baza dezvoltarea de masini care pot afisa functii cognitive precum gandirea, vorbirea, rationamentul si rezolvarea problemelor, dar incorporeaza si domenii precum psihologia sau neurostiintele), bioinformatica (utilizarea acestei stiinte pentru a masura, analiza, modela si intelege complexitatea biologiei. Implica analiza pe scara larga a datelor, calcule de inalta performanta, simulari de date, modele moleculare, etc.), robotica, dezvoltarea jocurilor, securitate si multe altele.

Calculatoare ieftine – cele mai bune preturi | calculator-ieftin.ro

calculatoare ieftine

Daca doriti sa patrundeti in tainele acestui domeniu infinit, nu trebuie decat sa aveti pasiune, dorinta si un computer. Calculatoare ieftine si de calitate puteti gasi in magazinul https://calculator-ieftin.ro/ si tot aici puteti comanda servere second hand, monitoare si alte accesorii utile intregului proces de invatare!

Leave a Reply

Your email address will not be published.