Sistemele de incalzire in pardoseala – o investitie necesara in orice locuinta

Orice persoana se confrunta, pe timpul anotimpului rece, cu probleme legate de pastrarea unui ambient calduros si confortabil. Desi este demonstrat stiintific ca racoarea din camera ajuta pentru un somn mai odihnitor, nici prea mult racoare nu este indicata pentru organismul uman. De aceea, este bine sa fie pastrata o temperatura ideala si uniforma in incaperile casei. Acest lucru poate fi realizat cu ajutorul sistemelor de incalzire in pardoseala, care ajuta in acelasi timp la emanarea uniforma a caldurii in toata casa, precum si la economisirea resurselor.

Podelele reci si pierderea de energie termica, probleme rezolvate de sistemele de incalzire in pardoseala

Deseori, inca din vremea sezonului cald, importanta incalzirii casei da batai de cap mai tuturor oamenilor. Toti se gandesc la faptul ca, pe timpul iernii, caldura trebuie sa fie nelipsita din caminele lor. Incalzirea cu ajutorul centralelor termice, cu calorifere pe post de terminale, reprezinta mai degraba o risipa, in masura in care caldura va fi emanata doar intr-un colt al camerei, in vreme ce partea opusa va ramane cu cateva grade mai rece.

Aceasta lipsa de echilibru a temperaturii in casa nu poate decat sa dauneze grav resurselor alocate incalzirii. Pe de cealalta parte, insa, apelarea la sistemul de incalzire prin pardoseala reprezinta o modalitate inteligenta si economica de a pastra o temperatura ideala si uniforma in intreaga casa. Orice astfel de sistem de incalzire este format din:

  • Placa cu nuturi. Ea este fixata sub pardoseala si prin aceasta circula substanta de incalzire;
  • Agentul termic, ori aditivul, adica cel care se incalzeste atunci cand termostatul comanda o anumita temperatura;
  • Grupul de pompare, sau un mediator intre centrala termica si terminalul termic, pastrand temperatura apei la un nivel optim si pompand-o prin toata instalatia. Fara acest accesoriu, sistemul de incalzire in pardoseala nu ar functiona.
  • Termostatul este acel termometru cu ajutorul caruia se seteaza temperatura dorita in camera si care transmite aceasta informatie

Pierderea de energie termica va deveni amintire odata cu folosirea sistemelor de incalzire in pardoseala. Camerele vor fi incalzite uniform, iar papucii de casa vor fi un accesoriu demult uitat.

DESPRE INICINSTAL

Inicinstal este un magazin virtual care ofera o gama variata de produse, precum centrale termice, panouri solare, instalatii electrice sau chiar si accesorii pentru incalzirea in pardoseala, toate la preturi si oferte variate. Produsele pot fi achizitionate optional in 3 pana la 6 rate. Comenzile se pot face online, ori la mail-ul office@inicinstal.ro sau la telefon 0743.156.330.

###

Leave a Reply

Your email address will not be published.