Traditii ale inelului de logodna

inel-logodna-colorat-5Inelul de logodna este un dar important, bogat în valente simbolice atât pentru cel care îl ofera, cât și pentru cea care îl primește. Este inelul prin excelentă, inelul pe care toate femeile vor sa îl vadă pe deget (cel puțin) o data în viața. Un cadou prețios, nu atât prin valoarea economica în sine, cât prin semnificatia pe care o are: promisiunea iubirii eterne. Tradiția cere ca bărbatul sa îl aleaga și sa îl ofere femeii.

Tot prin tradiție, inel de logodna se pune pe degetul inelar al mainii stangi, unde va fi urmat de verigheta: în ziua nunții inelul de logodna vine mutat pe cealaltă mana, pentru a lasa locul verighetei, dar se obisnuieste și a se purta ambele inele pe același deget. Aceasta datorită credintei ca prin inelarul mainii stangi trece o artera care ajunge direct la inima.

De câte ori am văzut și revazut aceeași scena în filme, în care protagonistul, în maniera impecabila pune inelul pe deget și pune întrebarea fatala? Un dar atât de important însă are nevoie de o anumita atenție în alegere, și de multe ori sunt femeile cele care consiliaza partenerii cu privire la ceea ce își doresc.

Pentru început trebuie sa va gândiți la materialul din care este făcută montatura: argintul, evident, mai puțin costisitor, dar oricum, o alegere rafinata. Dacă alegeți aurul, amintiți-va ca versiunea cea mai comuna este aurul alb (de 9, 14 și 18 carate), dar exista și versiunile în aur galben, roșu sau roz.

Atenție la tipul de inel pe care îl alegeți, in functie de semnificatie. Solitarul este, in general optiunea traditionala, compus dintr-un singur diamant sau piatra pretioasa, si indica iubirea eterna. Optiunea mai luxoasa, dar mai rara, este trilogy: trei diamante incastrate unul dupa celalalt, simbolizand iubirea trecuta, prezenta si viitoare.

Se stie, toate doamnele sunt de acord cu Marilyn Monroe, cand spune ca diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei fete. Alegerea diamantului este pentru totdeauna, dar nu numai pentru ca asa o cere traditia, dar si pentru ca are o stralucire unica, mai ales in taietura rotunda cu 58 de fatete- numit briliant. Bijutierii propun diverse taieturi si forme: rotund, princess, patrat, cushion, in inima, smarald, oval si in forma de picatura. Daca vreti sa fiti originali si sa va distingeti puteti sa optati pentru alte pietre pretioase, foarte colorate. Smaraldul, rubinul sau safirul pot avea efecte foarte puternice in aceeasi masura.

Leave a Reply

Your email address will not be published.