Sfaturi de urmat pentru intretinerea extensiilor de gene

Genele false sunt astazi un must-have pentru femeile care isi doresc gene mai pline si o privire patrunzatoare. Genele false pot rezista pana la maximum 2 luni, dar asta numai daca sunt intretinute si ingrijite in mod corespunzator.

Iata care sunt cele mai importante sfaturi de urmat pentru ca genele sa reziste cat mai mult timp:

1 – Igiena

Desi e recomandat sa eviti contactul cu apa al genelor in primele 12-24 de ore de la aplicarea lor, nu trebuie sa neglijezi mai apoi curatarea acestora. Spalarea si perierea regulata a genelor este imperios necesara, daca vrei ca ele sa reziste cat mai mult timp. Acest ritual trebuie respectat macar o data, daca nu de doua ori pe zi.

Dupa demachierea corecta a tenului, cu produse care nu trebuie sa contina ulei sau alt tip de grasimi (ce ar putea afecta adezivul), poti spala extensiile de gene cu apa, important e ca miscarile sa fie efectuate de la baza spre varf. Poate fi folosit si dusul cu presiune mica, dar atentie, apa nu trebuie sa fie fierbinte!

2 – Perierea regulata

Aspectul frumos al extensiilor de gene se pastreaza doar printr-o ingrijire corecta. Dupa ce te-ai demachiat si ai curatat genele de machiaj, periaza-le usor. Poti folosi peria unui vechi mascara pe care nu il mai utilizezi. Atentie, insa, acest proces trebuie efectuat doar atunci cand genele sunt perfect uscate, in caz contrar risti sa le rupi, atat pe cele naturale, cat si pe cele false. Pentru uscarea genelor, tamponeaza-le usor cu un servetel fin.

4 – Renunta la aparatul de intors genele

Renunta la aparatul mecanic de intors genele! Acesta este recomandat pentru genele naturale, insa in cazul extensiilor de gene, dispozitivul le-ar putea deteriora.

5 – Nu folosi mascara pe baza de ulei

Desi in mod normal extensiile de gene te scutesc de folosirea rimelului, poate ca vei dori sa le fixezi totusi si cu un mascara. Este important, insa, sa aplici acest produs de make-up de la mijloc spre varful extensiilor de gene. Sub nici o forma mascara nu trebuie sa contina substante pe baza de ulei, deoarece ar putea afecta adezivul de gene. De asemenea, mascara nu trebuie sa fie rezistent la apa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.