Prevederi legislative in ceea ce priveste remorcarea autovehiculelor

In cazul in care intampinati anumite defectiuni la masina si nu va mai puteti deplasa in conditii de siguranta sau ati blocat carosabilul, trebuie sa stiti cum sa procedati legal, respectand normele in vigoare, altfel pe langa costurile de reparatii, ati putea primi si o amenda.

Codul rutier prevede in aceste cazuri evacuarea cat mai rapida a carosabilului pentru a nu pune in pericol ceilalti participanti la trafic, asadar indiferent in ce zona va aflati, trebuie sa gasiti masuri rapide. Pana la sosirea ajutoarelor, sunteti obligati sa porniti avariile (in cazul in care acestea functioneaza) si sa plasati in spatele si in fata autovehiculului la o distanta de 30 m, triunghiurile reflectorizante.

Daca va ganditi sa sunati un prieten care sa va ajute, trebuie sa stiti ca nu este permis prin lege ca un autovehicul sa remorcheze un altul cu o masa mai mare decat cea proprie, iar daca soferul nu are specificat in categoria permisului auto ca poate conduce un autovehicul cu masa mai mare decat suma celor doua masini (personala si cea tractata), incalca prevederile codului rutier si este pasibil de amenda.

Daca toate conditiile legale sunt indeplinite, este necesara o bara rigida metalica cu o lungime de maxim 4 metri, ori una flexibila de 3-5 metri numai in situatiile in care sunt functionale directia si sistemul de franare.

In cazul remorcarii prin suspendarea rotilor directoare, este interzis ca soferul sa ramana in masina.

Este dificil sa actionati rapid si sa fiti pregatiti mereu pentru orice situatie aparuta in trafic, in special cand nu sunteti in localitatea de domiciliu unde aveti cunoscuti, tocmai de aceea, pentru a sprijini conducatorii auto, s-au infiintat firme de tractari auto non stop. Acestea pot interveni la timp, cu masini speciale, pentru a va ajuta sa eliberati carosabilul si sa ajungeti in siguranta la cel mai apropiat service auto. Datorita nevoilor tot mai mari si a dezvoltarii acestui sector, preturile sunt mai mult decat decente in general. Trebuie sa stiti doar care este cea mai serioasa si mai rapida firma de tractari ce va poate scoate din impas.

Tractari auto non stop | alotractari.ro

tractari auto non stop

Alotractari.ro este un serviciu de tractari masini in Bucuresti, care are acoperire in toata tara prin intermediul celor peste 200 de parteneri, oferind asistenta rutiera si tractare oriunde in tara in cel mai scurt timp! Durata de asteptare de la efectuarea apelului pana la sosirea echipei de interventie este de maxim 30 minute! Cel mai adesea in 15 minute, o autospeciala dotata cu tot ceea ce este nevoie pentru reparatie sau tractare, va ajunge la locul indicat de dumneavoastra pentru a va oferi asistenta rutiera sau a va tracta la service-ul propriu, ori la un service pe care il preferati.

Este foarte simplu, rapid si ieftin! Accesati https://alotractari.ro/ si comunicati dipecerului situatia aparuta precum si locul in care va aflati si veti beneficia de asistenta rutiera sau de tractare in cel mai scurt timp!

Leave a Reply

Your email address will not be published.