De ce sa alegi sa cumperi benzi led?

Conceput de benzi led este o idee nascocita prin colaborarea dintre inginerii si desgineri militanti ai tehnologiei led. Intreg corpul se bazeaza pe notiunea unui suport longitudinal maleabil sau rigid (in functie de nevoie) pe care sunt legate si amplasate in serie mai multe beculete de tip led.

Cum s-ar caracteriza aceste benzi led?

Atunci cand aducem in discutie notiunea de benzi led automat ne raportam si la caracteristicile sale aparte in frunte cu libertatea de exprimare si versatilitatea. Asa cum am mentionat in inceput, partile componente sunt banda suport si becurile.

Grosimea suportului este direct proportionala cu beculetele de pe acestea si difera in dimensiuni pentru a satisface o mai mare cantitate de nevoi in functie de locurile si scopul unde se doresc a fi implementate.

De asemenea spectrul larg de culori si intensitati ale luminii fac din acest produs pentru iluminat unul dintre cele mai versatile astfel de corpuri o vasta paleta de posibile scenarii si loucuri unde ar putea fi montate. De asemenea, exista si o varianta gandita special pentru a rezista in exterior cu toate intemperiile si amenintarile sale (de la apa la praf). Ea beneficiaza de un strat de silicon in care este invelita intreaga structura a acestuia. Ba mai mult decat ata, exista si variate care pot rezista cu brio timp indelungat in mediul subacvatic. Ele sunt folosite in special pentru amenajarea acvariilor.

benzi led

Unde putem monta benzi led si de ce?

Raspunsul la aceasta intrebare este destul de vag deoarece versatilitatea acestor benzi led le permite sa fie folosite in aproape orice fel de mediu si caz. Fie ca sunt folosite doar pentru a crea lumina artificala necesara asigurarii vederii in lipsa luminii naturale, fie ca sunt folosite in sens artizanal sau ca si elemente decorative, ele isi vor face treaba fara drept de apel.

Este adevarat ca in cele mai multe cazuri ele sunt folosite ca si element in cadrul unor idei mai complexe cu caracter decorativ.

Cateva exemple unde pot fi implementate

Daca ar fi sa facem o lista scurta cu locuri si proiecte unde este nevoie de benzi led pentru a da o nota de inovativitate. In acest sens, acest corp pentru iluminat permite indivizilor sa iasa din zona de comfort si sa lase creativitate sa zburde.

Mai concret, ele sunt folosite pentru:

  • Crearea unor efecte indedite incorporandu-le in piese de mobilier: birouri, dulapuri, etc.
  • Plasarea in rame construite special adesea pe tavan sau perete;
  • Sub paturi sau canapele.

Leave a Reply

Your email address will not be published.