Pierderea dentitiei – cauze si solutii de restabilire

Pierderea unui singur dinte este privita cu superficialitate in multe cazuri, in special cand restul dintilor sunt sanatosi, tendinta generala fiind de a ignora acest aspect si de a nu grabi inlocuirea lui. Nimic mai gresit! Chiar daca initial muscatura si masticatia nu sufera modificari, efectele pe termen lung pot fi destul de grave.

In primul rand, trebuie analizata cauza care a dus la pierderea dintelui si incercarea de a preveni caderea altor dinti in cazul unor afectiuni.

Principalele cauze ale caderii dintilor sunt:

  1. O carie netratata la timp care a condus la deteriorarea in profunzime, infectia nervului sau afectarea pulpei dentare.

  2. Parodontoza (paredentoza sau paradontopatie) – o afectiune a gingiei de tip inflamator, care netratata la timp conduce la resorbtia osului dentar si pierderea dintilor. Cauza principala este placa dentara acumulata in exces si tartrul, iar in urma studiilor s-au constatat influenta factorilor genetici, endocrini, psihologici asociati cu un stil de viata nesanatos sau consmul anumitor medicamente.

  3. Accidente care pot conduce la fisurarea, ruperea sau dislocarea dintelui/dintilor.

  4. Extractiile dentare incorecte care afecteaza dintii invecinati.

Ce este de facut daca ati pierdut unul sau mai multi dinti si de ce nu este recomandat sa amanati vizita la dentist?

Cei mai predispusi la traumatisme sunt dintii care au suferit tratamente de canal. Trebuie sa stiti ca daca ati suferit un accident/ lovitura care au condus la ciobirea unui dinte sau chiar iesirea lui din alveola, cu cat ajungeti mai repede la stomatolog, cu atat sansele de restabilire sunt mai mari. Un dinte iesit din locul lui se poate replanta daca ajungeti in timp util.

In cazul in care ati pierdut un dinte in urma unei carii netratate, cel mai bine este sa va programati cat mai rapid la un cabinet stomatologic pentru un consult pentru a preintampina pierderea dintilor din vecinatate. Cu trecerea timpului, locul ramas gol provoaca migrarea dintilor invecinati si de cele mai multe ori pierderea acestora si resorbirea osului in care nu mai este fixata o radacina. Solutia moderna si sigura de restabilire a acestei probleme este apelarea la implanturi dentare. Radacina artificiala inserata in locul celei naturale, ajuat la conservarea osului si la fixarea unei coroane dentare in locul dintelui natural – procedura care iti asigura sanatatea orala foarte multi ani, chiar toata viata daca respecti igiena orala si sfaturile medicului dentist.

Stomatolog bun pentru un implant dentar in Bucuresti | implantologiesector4.ro

implant dentar in Bucuresti

Este foarte important sa alegeti calitatea atunci cand este in joc sanatatea dumneavoastra, asa ca nu amanati o problema care aparent nu este urgenta. Restabilirea ei odata amanata v-ar putea costa mult mai mult timp, bani si durere! Deasemenea, alegeti cu grija si persoanele care se vor ocupa de sanatatea dumneavoastra!

Daca sunteti in cautarea unui stomatolog bun pentru un implant dentar in Bucuresti, iti poti face o programare online pe site-ul http://implantologiesector4.ro/ trimitand un e-mail sau sunand la numarul de telefon afisat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.