Performantele dovedite de echipamente medicale de ultima generatie

Echipamentele medicale nou aparute in piata sunt unele care se bucura de performante extrem de importante. Aceste performante au fost posibile doar prin intermediul unei tehnologizari puternice, care au dezvoltat toate functionalitatile.

In general, aceste performante le gasim la echipamentele medicale foarte utilizate din categoria celor de analiza, precum analizoarele, radiografele, ecografele sau alte echipamente medicale de imagistica si screening.

Inovatiile aduse celor mai utilizate echipamente medicale

Analizoarele, poate cele mai tehnologizate echipamente medicale din ultima perioada, sunt acum unele capabile sa analizeze aproape orice tip de proba, in doar cateva secunde, timp in care extrag date despre aproximativ 50 de parametrii.

Acest timp foarte scurt de analiza a probelor este extrem de important, mai ales in cazul urgentelor, acolo unde orice secunda este vitala.

De exemplu, analizoarele de hematologie sunt foarte utilizate in centrele de recoltare de sange, acolo unde sangele oricarui donator este testat in prealabil. Acesta operatiune era efectuata acum ceva ani prin intermediul unui laborator clinic, iar obtinerea rezultatelor dura cateva zeci de minute.

In cazul echipamentelor medicale de imagistica, performante sunt unele pe mai multe planuri. Aparatele de radiologie emit acum o cantitate mult mai redusa de radiatii x, daunatoare pentru corpul uman, iar ecografele au acum sonde mult mai puternice, capabile sa emita frecvente de peste 20.000 Hz, care patrund in profunzimea tesuturilor.

Imaginile rezultate de noile modele de aparate de radiologie si ecografie sunt unele de o calitate superioara, cu un contrast puternic, ce permit chiar zoomarea imaginii, fara distorsionare.

Distribuitori de echipamente medicale

Piata din Romania de distributie echipamente medicale nu este una foarte dezvoltata, insa exista cativa jucatori importanti care incearca sa aduca in prim plan echipamente medicale performante, chiar daca cererea pentru acestea nu este una ridicata din cauza costurilor mari.

Chiar daca costurile sunt unele pe masura performantelor, aceste echipamente medicale atrag de la sine si performante in ceea ce priveste diagnosticare si tratarea pacientilor. In plus, unele firme de echipamente medicale din Bucuresti, au o multime de programe de parteneriat prin care pot fi obtinute discounturi importante. Atfel, achizionarea unui echipament medical performant nu este chiar imposibila.

Leave a Reply

Your email address will not be published.