Nectarul sanatatii

Stiai ca fara albine oamenii nu ar rezista mai mult de 4 ani? A spus-o chiar Albert Einstein. Albinele sunt responsabile de polenizarea a aproape 90% dintre plante. In plus, mierea produsa de acestea e folosita atat in industria alimentara, cat si cea cosmetica.

Apropo, te-ai intrebat vreodata de unde vine expresia „luna de miere”? Evident, dintr-o traditie nordica potrivit careia tinerii insuratei trebuiau sa consume timp de o luna cate o cana de mied – o bautura fermentata indulcita cu miere.

Sigur ai auzit si tu cat de speciala e mierea de Manuka. Se produce numai in Noua Zeelanda si Australia din subspeciile arbustilor de Manuka si are indicele MGO (metilglioxal) de 1000 ori mai mare decat mierea obisnuita, datorita celei mai mari concentratii de polen. Ca aspect are un grad de vascozitate crescut, fara transparenta si o culoare inchisa (bej-maronie).

Are multiple beneficii gastro-cosmetice: imbunatateste digestia, intareste imunitatea, creste calitatea somnului, combate gingivita, te scapa de raceala, aplicata pe piele vindeca taieturile sau arsurile minore si o scapa de roseata, descuamare, acnee sau eczeme.

Vrei un truc gastronomic (sau retete care iti sustin sanatatea)? Atunci pregateste-ti de fiecare data sosul pentru salata cu miere de Manuka, ulei de masline, mustar, zeama de lamaie, un catel de usturoi proaspat zdrobit, sare si piper si o sa te bucuri de cea mai buna stare de sanatate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.