Indiferent cat de bun este bucatarul unui restaurant, fara un echipament profesional acesta nu va putea realiza niciodata preparate de calitate.
Echipamentele profesionale de bucatarie sunt esentiale pentru prepararea rapida a mancarii. Unul dintre factorii importanti, pe care clientii il apreciaza cand merg la restaurant este sa nu fie nevoiti sa astepte prea mult pentru o comanda. Tinand cont de faptul ca bucataria unui restaurant se confrunta cu un numar mult mai mare de comenzi decat o bucatarie casnica, si echipamentele trebuie sa fie unele adecvate.
De ce este nevoie de echipament profesional?
Calitatea echipamentelor de gatit pe care alegeti sa le utilizati este la fel de importanta ca alegerea ingredientelor si alimentelor pe care le folositi intr-o bucatarie. Avand in vedere ca exista o mare varietate de echipamente de gatit necesare pentru o gama si mai extinsa de feluri de mancare, este esential sa va asigurati ca alegeti tipurile si calitatea potrivite pentru a satisface nevoile clientilor dvs.
Un alt motiv pentru care echipamentele profesionale de gatit, precum cele de la Contigrup, sunt atat de importante este rezistenta lor. Fie ca vorbim de cuptoare, plite, mixere, mese de lucru sau aparate de cafea, echipamentele din bucataria unui restaurant vor trece printr-o uzura zilnica, asa ca trebuie sa alegeti unele durabile, care sa reziste mult si sa nu va lase balta cand va este lumea mai draga.
Echipamentele de bucatarie care au nevoie de foarte multa intretinere, nu doar ca va vor costa mai multi bani pe mentenanta, dar va pot afecta si reputatiei, mai ales daca un echipament cedeaza cand trebuie sa onorati o comanda importanta, cum ar fi meniul pentru un botez. In functie de meniu si de specificul restaurantului, va trebui sa alegeti ce echipamente de bucatarie veti cumpara.
Un alt factor important cand vine vorba despre alegerea echipamentelor de gatit este spatiul din bucataria restaurantului. Astfel, trebuie sa va ganditi exact la echipamentul de care aveti stricta nevoie. In felul acesta personalul dvs. va putea functiona eficient, fara sa se confrunte cu lipsa de spatiu.
Nu in ultimul rand, eficienta unui echipament profesional de bucatarie are legatura si cu consumul de energie. Trebuie sa luati in calcul ca bucatariile comerciale consuma aproximativ de 2,5 ori mai multa energie pe metru patrat decat orice alt spatiu comercial. Cu toate acestea, se pot realiza economii semnificative prin utilizarea aparatelor eficiente din punct de vedere energetic. Intr-adevar, un echipament de bucatarie eficient din punct de vedere energetic ar putea duce la o reducere de 20% a facturilor dvs. de utilitati, oferind economii care vor fi esentiale pentru afacerea dvs.