Cum sa corectezi miopia si hipermetropia cu ajutorul lentilelor de contact

Pare dificil de inteles, dar studiile de specialitate arata ca, la nivel mondial, nu mai putin de 28% din populatia globului sufera de miopie, iar 25% sufera de hipermetropie. Ceea ce inseamna un numar foarte mare de persoane care au nevoie de corectie optica adecvata pentru remedierea acestor afectiuni oftalmologice des intalnite, cu predilectie in randul tinerilor.

 

Miopia si corectarea cu ajutorul lentilelor de contact

 

Miopia este una din cauzele frecvente de vedere neclara. Pentru pacientii cu miopie obiectele aflate la distanta apar neclare. Aceste persoane, in efortul de a percepe clar obiectele aflate la distanta se pot incrunta sau privi cu ochii usor intredeschisi. Miopia este de obicei o variatie a privirii normale si nu o boala. Mai rar aceasta poate apare datorita sau in cadrul unor boli.

 

Miopia sau tulburarile vederii de departe afecteaza o proportie semnificativa a populatiei, dar aceasta afectiune oftalmologica este usor corectata prin tratament optic (ochelari de vedere, lentile de contact) sau chirurgical. Persoanele cu miopie sau tulburari ale vederii de departe prezinta dificultate in vederea obiectelor situate la distanta, dar vad bine obiectele din imediata apropiere.
De exemplu, o persoana mioapa poate sa nu fie capabila sa vada semnele de circulatie situate la distanta pe autostrada, ci doar de la cativa metri distanta.

 

Lentilele de corectare destinate ameliorarii miopiei sunt incluse in optiunile terapeutice de corectie a miopiei. Ele ajuta ca lumina care patrunde in globul ocular sa fie focalizata direct pe retina.

 

Lentilele de contact sferice, precum Soflens (se pot comanda foarte usor online, de la lentile.info), sunt o metoda sigura si eficienta de corectie, daca sunt intrebuintate conform instructiunilor producatorului. Se vor aplica lentile de contact sferice cu minus. Pe langa dioptrie, la comanda plasata pe pagina unui comerciant autorizat precum Optilen.ro se va urmari selctarea corecta a razei de curbura si a diametrului lentilei, astfel incat vederea sa fie asiguranta in conditii depline.

 

Lentilele de contact sferice sunt confectionate dintr-un material special, care se aplica direct pe cornee inlocuind ochelarii. Pe langa lentilele de contact terapeutice (care sunt utilizate in scopul corectarii unei tulburari de vedere) mai exista si lentile de contact care se utlizeaza in scop cosmetic. Diferite tipuri de lentile de contact: lentilele suple, sau hidrofile, din material sintetic, nu pot fi prescrise decat pacientilor care au o buna secretie lacrimala si nu sufera de vreo afectiune conjunctivala cronica. Ele corecteaza atat miopia, cat si hipermetropia.

Hipermetropia si corectarea sa cu lentile de contact

 

Hipermetropia este cunoscuta drept o anomalie de refractie oculara care se poate traduce printr-o deranjare a vederii de aproape. In hipermetropie, axul ochiului este mai lung, iar imaginea se formeaza in spatele retinei. In cazul unei hipermetropii usoare, acomodarea cristalinului poate fi suficienta pentru redresarea imaginii pe retina, asigurand o vedere corecta.

 

Vederea de aproape implica un efort de acomodare suplimentar, dar care nu este intotdeauna imposibil de realizat.

 

Totul despre lentile

Corectia hipermetropiei se poate realiza cu ochaleri sau lentile de contact sferice convergente, cu minus, care au puterea de a converge fasciculele de lumina catre retina. In cazul adultilor, corectarea hipermetropiei cu ajutorul lentilelor de contact este posibila, mai ales in cazul dioptriilor mari sau a diferentelor de dioptrie dintre ochi. Pe langa dioptrie, la plasarea comenzii se vor selecta raza de curbura, precum si diametrul, inscrise pe reteta eliberata de catre medicul oftalmolog.

Terapia de corectia a hipermetropiei cu ajutorul lentilelor de contact permite predictibila si adecvata. Insa, nu trebuie exclus nici riscul contractarii de infectii corneene. Ce-i drept, acesta este destul de redus si chiar poate fi minimizat in cazul in care regulile de utilizare si pastrare sunt indeplinite 100%.

 

In concluzie, utilizarea lentilelor de contact pentru corectarea miopiei si a hipermetropiei se poate dovedi o optiune pertinenta care asigura  claritate maxima a vederii si confort sporit in timpul purtarii si sunt pretabile in special daca ai un stil de viata activ sau calatoresti frecvent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.