Corul Bravissimo – o nouă stagiune de excepție

Corul de copii și tineret Bravissimo, pregătit și dirijat cu măiestrie de către domnișoara profesor Elena Radu a încheiat o nouă stagiune anuală, cu rezultate încântătoare.
Dacă în iarna anului trecut, la invitația Grupului Coral Song au urcat pe scena Operei Naționale București pentru a susține un recital în cadrul concertului “Song – Călătorie în lumea largă”, începutul de an a fost marcat de lansarea unui nou videoclip, cu un titlu sugestiv: “The Spirit Of Bravissimo”. Este povestea acestor talentați copii, care trăiesc clipe unice cu fiecare succes pe care îl obțin, transformând hobby-ul și pasiunea pentru cânt într-un mod de viață.
În luna mai a acestui an, corul de copii Bravissimo a fost invitat pentru a doua oară consecutiv la  “Primăvara Clasică Europeană”, eveniment ce se desfășoară în municipiul Târgoviște, chiar de Ziua Europei. Acesta a ajuns la cea de a patra ediție și  este organizat de Primăria Târgoviște cu sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița, oferind publicului un spectacol de calitate,un spectacol cu muzică bună, un adevărat regal muzical. Copiii și tinerii din cor au urcat pe scenă alături de nume mari ale scenei românești, fiind acompaniați de Orchestra Simfonică “Muntenia” dirijată de Daniel Jinga, unul dintre cei mai mari dirijori contemporani.
A urmat concertul de la Ateneul Român, organizat pentru a marca patruzeci de ani de la demolarea Bisericii “Ienii” la comanda regimului comunist, unde pentru prima dată este abordată o partitură de muzică religioasă, membrii corului încântând audiența până la lacrimi. Piesa aleasă a fost “Tatăl Nostru” ce s-a potrivit perfect vocilor cristaline de copii, muzica fiind întregită de Orchestra Simfonică “Metropolitană”, sub bagheta aceluiași mare dirijor, Daniel Jinga.
Ca o încununare a talentului acestor copii și a profesionalismului domnișoarei dirijor Elena Radu, la finele lunii mai, corul obține premiul întâi special la Concursul Național de Interpretare “Talente Împlinite”, ajuns la cea de a X a ediție. Tot la capitolul realizări putem încadra de asemenea participările ca invitați în cadrul unor emisiuni TV de succes, dar și la Radio ZU cu prilejul evenimentului caritabil “Orașul faptelor bune” unde copiii au cântat live în direct la o oră de maximă audiență. La acestea se adaugă o serie de alte concerte, finalizând acest stagiu, ca în fiecare an, cu reprezentația din cadrul recitalului “Bravissimo ART SCHOOL”, școala de muzică și teatru care susține pregătirea și promovarea acestor minunați artiști, sub a cărei emblemă sunt reprezentați.

Leave a Reply

Your email address will not be published.