Camioane de la Cefin Trucks, prin BCR Leasing

Cu totii stim ca un camion nou nu e deloc ieftin, iar daca afacerea e la inceput, mare majoriotate a capitalului aici se va duce. Sunt 3 solutii pentru a beneficia de un camion nou. Care este insa cea mai avantajoasa? Totul depinde de capitalul de care dispui, dar hai sa vedem ce avantaje si dezavantaje ofera fiecare solutie:

Leasing operational – aceast tip de contract se aseamana cu unul de inchiriere. Este avantajos daca doriti sa folositi un camion nou la fiecare doi pana la trei ani, deoarece va poate reduce platile pentru camion sau va poate oferi unul mai scump cu o plata comparabila cu cea a unuia mai ieftin.

Principalul dezavantaj al leasingului operational este ca trebuie sa luati o decizie cu privire la cumpararea camionului odata ce contractul de leasing este finalizat. In general, nu veti putea pastra masina o luna sau doua in plus, in timp ce decideti ce sa cumparati in continuare. Daca v-ati decis sa il achizitionati, pretul va fi asemanator cu cel al unui camion second-hand.

Leasing financiar – pentru aceasta varianta, proprietarul este firma de leasing, urmand ca abia la finalul contractului, clientul sa devina proprietar. Riscurile si beneficiile aferente dreptului de proprietate trec insa asupra utilizatorului inca din momentul semnarii contractului.

inantarile in leasing necesita ca o parte din pretul masinii sa fie achitat de catre client, sub forma unui avans. Companiile stabilesc un nivel minim al avansului, de obicei 20-30%, insa clientii pot plati chiar mai mult.

La un contract de leasing, clientul nu poate rambursa anticipat tot creditul mai devreme de un an, deoarece legea interzice ca un contract de leasing sa aiba o durata mai mica de un an.

Credit – clientul este proprietarul masinii. Fata de leasing, aici exista posibilitate rambursarii anticipate imprumutului oricand pe parcursul contractului. Deasemenea, de regula, bancile nu percep avans pentru creditele de nevoie personale. Pentru creditele auto, bancile solicita avans, dar exista si alte institutii financiare in piata care accepta sa finanteze bunul fara vreun aport din partea clientului.

Atat la leasing financiar, cat si la credit, cu cat perioada contractului este mai lunga cu atat rata lunara este mai scazuta si clientul o poate achita mai usor. Desi pare mai avantajos, la prima vedere, sa alegem o perioada cat mai mare, acest lucru nu este recomandat. Costul total platit cu dobanda se majoreaza pe masura ce se extinde durata contractului.

Daca decizia e catre un leasing financiar, cei de la Cefin Trucks, prin BCR Leasing Camioane, ofera cea mai mica dobanda. Intra pe www.cefintrucks.com ca sa te convingi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.