Comunicat de presa, Lansarea celei de-a treia etape a proiectului ”Tinerii de azi, liderii de maine”

Asociatia Crestin-Umanitara Slujirea Vietii impreuna cu partenerii sai Colegiul Agricol si de Industrie Alimentara ”Vasile Adamachi”, Colegiul Economic Administrativ,   Liceul Tehnologic Economic de Turism, Liceul Tehnologic Economic ”Virgil Madgearu” si Liceul Tehnologic UCECOM  ”Spiru Haret” lanseaza cea de-a treia etapa a proiectului multianual Tinerii de azi, liderii de maine, un proiect cofinantat de Primaria Municipiului Iasi.

Proiectul si-a propus sa faciliteze accesul la piata muncii pentru 1000 de elevi din 5 licee iesene, timp de 12 luni, prin crearea unor situatii diferite de invatare intr-un cadru protejat, dar si in cadrul real.

Pe parcursul proiectului tinerii pot sa descopere potentialul personal privind posibilitatea initierii unei afaceri si sa isi dezvolte abilitatile necesare initierii acesteia.

Principalele activitati la care vor participa tinerii in cadrul proiectului sunt:

  • Sesiuni de informare – Temele abordate vor fi: “Pasi in cautarea unui loc de munca”; “Intocmirea unei scrisori de intentie”
  • Scoala de business – Descopera cum poti sa cresti o idee de la A la Z. Evenimentul se va desfasura pe o durata de 6 zile. Tinerii participanti vor invata intr-o maniera simpla, interactiva cum sa treci de la o idee la o afacere, si vor avea ocazia sa isi dezvolte abilitatile de munca in echipa si de relationare cu ceilalti. Cu aceasta ocazie vor fi abordate teme de interes despre voluntariat, metode de educatie non-formala, planul de afacere, posibile afaceri, ateliere demonstrative, intalniri cu antreprenorii si intalnire cu reprezentantii autoritatilor locale.
  • Intalniri cu angajatoriiBeneficiarii vor fi informati despre targurile de joburi organizate si vor fi invitati sa participe la acestea, unde vor avea posibilitatea sa se intalneasca cu angajatorii si sa afle conditiile de angajare;
  • Targul Primaverii
  • „Ma implic in scoala mea”Rolul Scolii de Business este de a pregati 5 echipe formate din 5 elevi si un cadru didactic, care ulterior vor sustine 10 sesiuni in care vor impartasi experienta lor elevilor, colegilor de liceu;
  • Party
  • Excursie
  • Conferinta de presa

Proiectul se desfasoara pe o perioada de trei ani, in trei etape distincte, fiecare dintre acestea avand ca parteneri cate 5 institutii de invatamant preuniversitar din Iasi.

 

Informatii despre proiect gasiti aici:

https://www.facebook.com/proiectlicee/

Informatii despre asociatie gasiti aici:

https://www.facebook.com/Asociatia-Crestin-Umanitara-Slujirea-Vietii-312404935616792/

Posted in

Leave a Reply

Your email address will not be published.