Comunicat de presa – Lansarea campaniei ”Merg pentru cei care nu mai pot sa mearga”

Zece persoane cu dizabilitati locomotorii din Galati si Iasi se vor bucura de un trai decent prin facilitarea accesului la activitati de incluziune sociala si prin asigurarea produselor specifice de ingrijire precum si a unei alimentatii adaptate nevoilor lor ca urmare a campaniei Merg pentru cei care nu mai pot sa mearga.

Doua asociatii si-au dat mana pentru a veni in intampinarea dificultatilor cu care se confrunta zi de zi aceste persoane.

Asociatia Bunul Samaritean din Galati si Asociatia Crestin Umanitara Slujirea Vietii din Iasi si-au unit fortele pentru a sprijini pe parcursul a sase luni includerea beneficiarilor in activitati sociale, asigurarea de alimente si materiale de igiena personala (pampers, servetele umede etc.) in valoare de 2.000 de lei pe luna, in total 12.000 de lei.

„Dupa proiectul de anul trecut Imprumuta-ma cu timp si condusa de dorinta de a-i ajuta pe ceilalti, anul acesta voi strabate sase sute de kilometri pe jos, in Spania in perioada 2 – 31 iulie 2018, pe Camino Salvador, Camino Primitivo, Camino Finisterra si Camino Muxia, pentru cei care nu mai pot sa mearga” – Daniela Cadar.

Fiind unul dintre cele mai vechi drumuri de pelerinaj din lume, Camino este strabatut anual de peste 150.000 de pelerini de pe tot globul, pentru majoritatea reprezentand regasire, simplitate si bucurie.

Campania Merg pentru cei care nu mai pot sa mearga se adreseaza persoanelor cu probleme de mobilitate care utilizeaza un scaun rulant sau sunt imobilizate la pat, pentru a veni in intampinarea dificultatilor financiare, pentru a le asigura un trai mai bun si pentru a initia activitati sociale prin care sa prevenim marginalizarea.

Vino alaturi de noi si „mergi pentru cei care nu mai pot sa mearga” ca „pelerin spiritual”!

Donatiile pot fi facute prin site-ul Galantom:

http://bunulsamariteangalati.galantom.ro/fundraising-pages/view?id=6108

 

Asociatia Bunul Samaritean din Nicoresti, Galati s-a nascut din convingerea ca fiecare persoana, indiferent de situatia materiala, pozitia sociala sau starea de sanatate are dreptul la o viata demna si decenta.

Pe langa Centrul de Ingrijire si Asistenta Persoane Adulte cu Dizabilitati, Asociatia Bunul Samaritean a infiintat „Centrul de Zi” care este in prezent frecventat zilnic de 40 de copii din comunitatea locala. Aici, cei mici primesc doua mese calde, atentie din partea personalului, ajutor la lectii, meditatii saptamanale de limba romana si matematica pentru pregatire in vederea examenului de capacitate.

Mai multe informatii puteti afla accesand linkul:

https://www.facebook.com/Fundatiebunulsamaritean/

 

Asociatia Crestin-Umanitara Slujirea Vietii din Iasi este o organizatie de voluntari profesionisti – profesori, medici, farmacisti, educatori, psihologi, dispusi sa ofere din timpul lor cateva ore pe saptamana tinerilor dezavantajati.

Beneficiarii asociatiei sunt tineri cu oportunitati reduse (cu dizabilitati, din mediul rural, cu nivel de trai scazut, tineri NEET), pe care ii asistam, formam, incurajam si sustinem pentru a le da aripi si curaj, pentru a se implica in comunitatile lor, pentru a se integra in societate, pentru a-si gasi drumul in viata.

Mai multe detalii puteti afla accesand link-ul:

https://www.facebook.com/Asociatia-Crestin-Umanitara-Slujirea-Vietii-312404935616792/

 

Contact Asociatia Bunul Samaritean

Telefon – 0769.866.289, Aurelia Stoian

 

Contact Asociatia Crestin – Umanitara Slujirea Vietii

Telefon: 0744.253.994, Daniela Cadar

Posted in

Leave a Reply

Your email address will not be published.