Cele mai importante aspecte de luat in calcul la cumpararea unui monitor

Pe piata exista numeroase calculatoare ieftine si monitoare la preturi foarte bune, iar cumparatorii trebuie sa stie doar unde sa intre si cum sa le aleaga. In magazinul online https://calculator-ieftin.ro/ pot fi gasite calculatoare si monitoare sau imprimante refurbished, la preturi avantajoase, verificate de specialisti inainte de a fi comercializate.

Monitoare second hand la preturi avantajoase

Monitoarele sunt fereastra spre sufletul PC-ului. Fara un monitor bun, intreaga activitate de pe PC va fi ingreunata pentru ca imaginile pot sa nu se vada bine, indiferent daca sunt rulate jocuri, sunt vizionate filme sau sunt editate fotografii, clipuri video si texte.

Furnizorii de monitoare sunt constienti de modul in care se schimba experienta la PC utilizand diferite specificatii ale produselor furnizate, motiv pentru care pe piata exista numeroase optiuni. Dar care caracteristici si specificatii sunt cele mai valoroase pentru modul in care va fi folosit monitorul? Este nevoie de 5K, 4K, 1440p, 1080p, HD – si care este diferenta dintre ele? Cat de mare ar trebui sa fie FPS-ul si timpul de raspuns? Caracteristicile cum ar fi blitz-ul, lumina albastra, G-Sync si FreeSync conteaza? Cum se va comporta monitorul in jocuri? Dar in alte activitati?

Sfaturi pentru cumpararea rapida a monitorului

Pentru inceput este important sa fie determinat scopul principal al monitorului: jocuri, activitati profesionale sau generale. In general, jucatorii ar trebui sa acorde prioritate unui FPS mare si timpilor redusi de raspuns, profesionistii ar trebui sa acorde prioritate acuratetei culorii, in timp ce utilizatorii generali au nevoi mai putin specifice, dar adesea vor opta pentru un monitor cu panou VA cu contrast ridicat.

Cu cat rezolutia este mai mare, cu atat este mai buna imaginea. Rezolutia unui monitor va arata numarul de pixeli pe care un monitor ii are. 1920×1080, de asemenea, cunoscut sub numele de 1080p / Full HD (FHD) / HD, este minimul de care un utilizator are nevoie, dar imaginile vor fi mai clare pe un monitor QHD sau 4K.

Calculatoare ieftine, monitoare second hand si alte dispozitive IT | calculator-ieftin.ro

calculatoare ieftine

Ratele de refresh: cu cat rata de refresh este mai mare, cu atat mai bine. Jucatorii au nevoie de o rata FPS mare si pentru ei, cele mai bune sunt monitoarele de 75 Hz, combinate cu cel mai mic timp de raspuns posibil. Persoanele care nu se joaca au nevoie de o rata de reimprospatare de 60 Hz.

Acestea sunt cateva dintre cele mai importante caracteristici ale monitoarelor, pe care fiecare utilizator ar trebui sa le ia in calcul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.