Ce este si ce face un software ERP?

Enterprise Resource Planning, sistem ERP sau planificarea resurselor intreprinderii este un software de management al proceselor de afaceri care permite unei organizatii sa utilizeze un sistem de aplicatii integrate pentru a gestiona afacerea si a automatiza multe functii back office legate de tehnologie, servicii si resurse umane.

Software-ul ERP integreaza, de obicei, datele unei operatiuni, inclusiv planificarea, dezvoltarea, fabricarea, vanzarea si comercializarea produselor, intr-o singura baza de date, aplicatie si interfata a utilizatorului. Acest program este conceput pentru a fi utilizat de intreprinderi mai mari si necesita, de multe ori, echipe dedicate pentru particularizarea si analiza datelor si pentru a face fata actualizarilor sau implementarii de noi module. In schimb, aplicatiile ERP pentru intreprinderi mici sunt solutii usoare de software pentru managementul afacerilor, adesea personalizate pentru o anumite industrie.

Astazi, majoritatea organizatiilor implementeaza sisteme ERP pentru a inlocui vechile programe de gestiune. Un studiu realizat in 2016 de Panorama Consulting Solutions, indica faptul ca organizatiile implementeaza sisteme ERP din urmatoarele motive:

  • Pentru a inlocui un software ERP vechi (49%)
  • Pentru a inlocui sistemele interne (16%)
  • Pentru a inlocui un software contabil (15%)
  • Pentru a inlocui alte sisteme non-ERP (20%).

Software-ul ERP consta, de obicei, din mai multe module pentru intreprinderi achizitionate individual, pe baza celor mai potrivite nevoi specifice si capacitati tehnice ale organizatiei. Fiecare modul ERP se concentreaza pe o zona a proceselor de afaceri, cum ar fi imbunatatirea produselor sau markentingul.

Unele dintre cele mai comune module ERP includ cele pentru planificarea produselor, achizitionarea de materiale, controlul inventarului, distributie, contabilitate, marketing, finante si resurse umane. O afacere va folosi in mod obisnuit o combinatie de module diferite pentru a gestiona activitatile si sarcinile back-office, inclusiv urmatoarele: managementul procesului de distributie, managementului lantului de aprovizionare, configuratia preturilor, imbunatatirea acuratetei datelor financiare, reducerea sarcinilor redundante, evaluarea nevoilor afacerii, gestionarea resurselor umane, salariile si multe altele.

Principalul scop al utilizarii unui sistem de planificare a resurselor unei intreprinderi este acela de a furniza o baza de date cu toate informatiile care influenteaza bunul mers al intregii organizatii. Daca doriti un astfel de program sau aveti nevoie de un soft pentru gestiune magazin sau soft retail, le puteti gasi accesand https://attosoft.ro/ .Tot aici puteti primi consiliere de specialitate de la persoane care au experienta in domeniu!

Leave a Reply

Your email address will not be published.