Ce avantaje aduce folosirea unui cablu UTP in comparatie cu un cablu FTP

Pentru ca in ultimii ani, tehnologia a avansat foarte mult si folosirea unui cablu UTP nu inseamna doar folosirea unui simplu fir ce se conecteaza la o sursa de curent sau care leaga doua obiecte electrice, ci mai degraba folosirea celui mai bun element pentru networking, beneficiile sunt numeroase.

Specialistii firmei cu sediul online la adresa https://smd-plus.ro recomannda folosirea cablurilor UTP, dar si FTP pentru transmiterea in deplina siguranta a datelor, insa este important ca potentialii utilizatori sa cunoasca dinainte beneficiile fiecarui tip de cablu in parte pentru a nu da gres cu alegerea facuta.

De ce sa alegi un cablu UTP

Un astfel de cablu UTP reprezinta un sistem format din patru perechi de fire de cupru care sunt legate printr-un tub de incasare si care sunt folosite pentru conectarea mai multor dispozitive. Cablul UTP este una din cele mai populare metode de cablare la momentul actual si presupune incastrarea intr-un tub a doua perechi de fire rasucite impreuna, fara niciun fel de protectie. Cablurile sunt folosite indeosebi de catre companiile de internet si sunt considerate a fi economice si rapide, usor de instalat si compatibile cu orice sistem de internet, fara a necesita impamantare.

Este bine de stiut ca un cablu UTP este adesea supus interferentelor frecventei radio si interferentelor electromagnetice, dar si a interferentei microundelor, fiind predispus zgomotului electronic. In plus, cablul UTP trebuie tinut departe de actiunea motoarelor electrice si de lumina fluorescenta.

Cablu UTP | Cablu FTP | Smd-Plus.ro

cablu FTP

Pe de alta parte, folosirea unui cablu FTP presupune transmiterea semnalului intr-un mod mult mai eficient si faptul ca are o protectie mult mai buna impotriva interferentelor electromagnetice externe este un mare plus, iar firele ce intra in componenta cablului sunt invelite cu o folie exterioara tocmai cu acest scop.

Cablul FTP de transmitere a datelor pot sa reziste in conditii meteo extreme, de la temperaturi de – 20 pana la temperaturi de +60 de grade Celsius, inclusiv in conditii de ninsoare si de ploaie, fiind folosit in retelele de calculatoare sau pentru transmiterea semnalelor digitale si analogice intr-un mod cat se poate de rapid si de eficient.

Leave a Reply

Your email address will not be published.