Carti din biblioteca personala pe care le poti vinde pentru profit

Persoanele care au o biblioteca vasta si care vor sa valorifice anumite volume pot cauta pe internet anunturi cum ar fi anticariat cumpar carti sau cumpar carti vechi si pot suna pentru a stabili o intalnire cu un evaluator cu experienta. Acesta va comunica pretul cartilor si lucrurile se vor misca rapid odata ce acest pret a fost acceptat.

Exista mai multe carti care pot fi valorificate chiar la un pret bun si prin urmare, conteaza foarte mult tipul volumelor din colectie.

Dictionarele si enciclopediile

Cartile mari in general, cum sunt dictionarele si enciclopediile pot obtine preturi bune. De exemplu, multe dintre enciclopedii pot fi carti de colectie care vor primi un pret mai bun la http://cumparcarti.ro/ decat alte carti existente in biblioteca. In functie de calitatea tipariturii si de modul general in care cartea se prezinta, aceasta va primi cel mai bun pret cu ajutorul unei evaluari corecte.

Cartile cu autograf

Cartile cu autograf sunt carti care se pastreaza de obicei pentru amintiri, insa atunci cand situatia o impune, pot fi valorificate. Cartile scrise de autori consacrati, cele care au avut titulatura de bestseller sau cele foarte cunoscute, atunci cand sunt semnate de autorul lor, devin foarte pretioase si in plus, vor fi foarte cautate in special de colectionari si de fanii autorului.

Cartile scoase in editie limitata

Sunt carti care au fost publicate in cateva exemplare, care au ajuns la un numar mic de persoane. Aceste carti pot fi valorificate rapid pentru ca de cele mai multe ori un numar mare de persoane le cauta. Cu ajutorul acestor carti se pot obtine sume importante de bani, iar daca au un aspect ingrijit, pretul va fi mult mai mare.

Cartile de specialitate

Tratatele de medicina, cartile de specialitate de matematica, fizica si chimie, informatica sau chiar biologie si astronomie, sunt de asemenea la mare cautare. Din fiecare astfel de ramura exista anumite volume recomandate de toti, si, fericitul posesor al unui astfel de volum, va obtine o suma importanta pentru el. In categoria carte tehnica, sunt volume vechi scrise de oameni de stiinta importanti pe care toti pasionatii si-ar dori sa le aiba.

Cartile de sociologie si stiinte umaniste

Similar cazului anterior, aceste carti sunt foarte cautate daca sunt scrise de anumiti autori. Spre exemplu, la istorie, o carte scrisa de Hadrian Daicoviciu, valoreaza mult mai mult decat un simplu manual de istorie. Cei care detin astfel de carti si care sunt gata sa se desparta de ele, le pot vinde pentru a obtine sume importante pentru ele.

Cartile de beletristica

In functie de anul aparitiei, de editie, de editura si de modul in care se prezinta in general, pretul cartilor de beletristica poate varia de la mic la foarte mare. Persoanele care au biblioteci vaste isi ingrijesc foarte bine cartile, deci aspectul nu va fi o problema. Sunt acceptate la anticariat inclusiv cartile noi sau cele care s-au vandut cu diverse ziare

Leave a Reply

Your email address will not be published.