Beton amprentat – ce este si care sunt avantajele sale

Betonul amprentat – cunoscut si sub denumirea de beton stantat sau beton decorativ sau decor imprimat – se refera la o forma de turnare a betonului, care este apoi imprimata cu un model – inainte de a se fixa. Este exact asa cum sugereaza si denumirea sa si este perfect pentru zona cailor de acces.

Spatii de acces solide, fiabile si frumoase
Modelele de beton amprentat sunt utilizate pentru zonele de acces si terase din mai multe motive, dar exista trei caracteristici principale importante. Principalele avantaje pe care le aduce betonul amprentat sunt:

1. Este puternic si solid – poate rezista la presiune si greutate mare

2. Este foarte flexibil – practic poate fi turnat in orice forma

3. Este fiabil si rezista excelent in timp – nu necesita o intretinere deosebita.

1. Betonul amprentat este puternic si solid.

In primul rand, o zona de acces cu beton amprentat aduce aceleasi avantaje pe care le implica orice fel de beton. Este puternic si solid. In general un bloc mare de beton este extrem de dur si poate rezista foarte bine la presiune si greutate.

2. Betonul amprentat este flexibil.

Cei care se ocupa de pavaje cu beton amprentat stiu ca acesta se toarna in forma lichida. Acest lucru inseamna automat ca puteti crea aproape orice forma si cadru preferati. Se pot acoperi inclusiv zonele mai greu accesibile, se pot acoperi zone mari si se pot personaliza usor drumuri de acces sau terase. Totul, in functie de specificatiile proprietarului. De aceea, spunem ca betonul amprentat este extrem de flexibil. El ofera o multime de optiuni, putand fi turnat in mai multe forme si culori.

3. Betonul amprentat este fiabil si rezista foarte bine in timp.

Poate ca cea mai importanta proprietate a betonului amprentat consta in durabilitatea sa. Acest lucru il face sa reziste excelent chiar si dupa mai multi ani. Dupa ce se toarna, se fixeaza si se finiseaza, rezultatul este unul robust, foarte atragator. Nu se rupe, nu se desprinde, nu se sparge si nu se rasuceste. Practic modelele turnate cu beton amprentat pot rezista ani si ani!

Beton amprentat folosit pentru proiecte artistice
Betonul amprentat are mai multe utilizari, iar una din ele se refera la proiecte artistice. Asta pentru ca betonul amprentat nu se limiteaza doar la industria constructiilor. Este utilizat in industria artistica pentru diferite modele de proiectare ce pot fi aplicate pe peretii diferitelor incaperi (in dusuri, la bucatarie si oriunde simtiti nevoia de o nota artistica). Modelele de beton amprentat sunt folosite datorita capacitatii lor de a fi realizate astfel incat sa para asemenea altor materiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.