Asociatia de Pacienti cu Aritmii a realizat doua filme cu scop educativ pentru publicul larg

Asociatia de Pacienti cu Aritmii (A.P.A) a demarat din luna septembrie campania nationala de constientizare cu privire la aritmiile cardiace 1 EURO = 1 PACIENT. In cadrul acestei campanii, A.P.A a realizat 2 filme cu scop educativ, cu ajutorul carora publicul interesat va descoperi ca fibrilatia atriala se poate trata mergand la doctor si urmand tratamentul corect. A.P.A. trage un semnal de alarma cu privire la gradul scazut de constientizare in randul pacientilor, dar si in cadrul sistemului de sanatate.
In cadrul primului film educativ (http://www.youtube.com/watch?v=5r_d0ejt5Bw&feature=plcp) asociatia prezinta publicului declaratii ale unor oameni din jurul nostru, care sufera de aceasta boala, in speranta ca romanii vor merge la medic mai des si vor urma tratamentul corect. Scopul principal al realizarii acestui film este de a educa populatia si de a demonstra ca toti suntem predispusi la aceasta boala. Una din 4 persoane de peste 40 ani va face o data in viata fibrilatie atriala.
Mesajele asociatiei trebuie sa ajunga si la tinerii din Romania. S-a realizat, astfel, o animatie special pentru ei (http://www.youtube.com/watch?v=jyWjIb78ooI&feature=plcp). Cele doua personaje din animatie poarta un dialog simplu, dar informatiile oferite sunt importante in educatia tinerilor.

“Fibrilatia atriala este, alaturi de hipertensiunea arteriala, principala cauza a accidentului vascular. Prevenirea bolii si a mortii prin boala incepe de la baza piramidei, educand intreaga populatie. Asociatia de Pacienti cu Aritmii si-a asumat aceasta sarcina grea si de lunga durata de educare a populatiei, incercand sa inglobeze in acest proces toate grupele de varsta, considerand ca nu este niciodata prea devreme sa invatam sa ne ferim de boala.” Vicepreşedinte A.P.A – Dr. Anca Dan

Asociatia de Pacienti cu Aritmii
E-mail: office@aritmiecardiaca.ro
www.aritmiecardiaca.ro
http://www.facebook.com/aritmiecardiaca

Leave a Reply

Your email address will not be published.