AKCENTA in Romania in 2015: 200 de clienti si volum al tranzactiilor de  peste 12M €

  • AKCENTA Romania a inregistrat, in 2015, un volum al tranzactiilor de peste 12M € de la cei 200 de clienti ai sai de pe piata locala
  • Volumul mediu al tranzactiilor pe client pe luna: 26.000€
  • AKCENTA ca si grup – volum al tranzactiilor de 2,88BN€, cu volum al tranzactiilor pe client pe luna de 64.000€ si un total de 27.055 de clienti

AKCENTA Romania a inregistrat, in 2015, un volum al tranzactiilor de 12M € de la cei 200 de clienti ai companiei de pe piata romaneasca, valoarea medie a tranzactiilor per client pe luna fiind de  26.000 €.

In luna mai 2015, atunci cand AKCENTA si-a anuntat oficial prezenta pe piata din Romania, compania anunta ca intentioneaza sa ajunga la un total de 200 de clienti pe piata locala pana la finele anului, un obiectiv atins, dupa cum indica rezultatele companiei pentru intregul an.

Theodor Stefanovici - Director Comercial Akcenta pentru Romania

“Ne bucuram sa vedem ca din ce in ce mai multe companii romanesti intra in contact cu noi si ne utilizeaza serviciile. Pe masura ce activitatile noastre de afaceri s-au intensificat, ne-am extins si echipa, al carei numar de membri s-a triplat, astfel incat sa fim capabili sa raspundem tutoror nevoilor clientilor nostri”

Theodor Stefanovici,

Director Comercial pentru Romania in cadrul  AKCENTA.

 

Pe piata din Romania, numarul tranzactiilor realizate prin intermediul platformei OLB a AKCENTA a crescut de zece ori in 2015 comparativ cu anul 2014.

In conditiile in care numarul de clienti a ajuns la 200, volumul mediu de tranzactii per client pe luna a ajuns la 26.000 €, cu o medie de trei tranzactii pe luna pentru fiecare dintre clienti.

Dezvoltarea semnificativa a business-ului AKCENTA pe piata din Romania a determinat si o extindere a echipei companiei, care a ajuns la 20 de reprezentanti comerciali, de trei ori mai mare decat la inceperea activitatii companiei pe piata locala.

Grupul AKCENTA –  peste 27.000 de clienti si un volum de tranzactii de aproape 3BN € in 2015  

Akcenta are activitati in Europa Centrala, in tari precum Cehia – piata unde compania este activa din 1997 – , Slovacia, Polonia, Ungaria si Romania, si are peste 27.000 de clienti pe pietele mentionate.

In 2015, AKCENTA a administrat un volum de tranzactii de aproape 3BN €, in crestere de la  1.9BN € in anul anterior. Acest volum a fost generat de cei 27.000 de clienti ai companiei, in cadrul a 141.882 transferuri realizate prin intermeidul platformei OLB a AKCENTA. Volumul mediu al tranzactiilor per client pe luna a crescut cu circa 20.000 € pe luna in 2015 comparativ cu 2014, ajungand la 63.000 €.

Pe de alta parte, in ceea ce priveste operatiunile la termen, AKCENTA a administrat un volum de 167 M € generat de circa 1.130 de contracte de tip forwarding.

In Romania, AKCENTA isi deruleaza activitatea pe baza unei licente emisa de Banca Nationala a Republicii Cehe, transferata Bancii Nationale a Romaniei, ca rezultat al unui proces de notificare in concordanta cu articolele 17 si 25 ale Directivei privind Serviciile de Platio (Payment Service 2007/64 / CE). Activitatea  AKCENTA este confirmata in registrul public oficial al Bancii Nationale, disponibil pe website-ul BNR.

AKCENTA este o institutie financiara non-bancara, cea mai mare institutie de plata de acest tip din Cehia si din Europa Centrala Compania este specializata in schimb valutar, plati internationale si operatiuni de acoperire pentru firme si institutii. Operand rapid, fiabil si in conditii de siguranta maxima, AKCENTA le ofera clientilor sai cursuri de conversie valutare mai bune decat institutiile bancare, ajutandu-i sa faca economii semnificative la efectuarea platilor internationale.

AKCENTA are 18 ani de experienta pe piata de schimb valutar, plati internationale si operatiuni de acoperire din Europa Centrala, acumulati prin prestarea de servicii financiare pe pietele din Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria si, din 2014, si Romania. Compania are peste 27.000 de clienti carora le ofera solutii individuale pentru schimb valutar, acoperirea riscului de curs si plati – confortabile, de cea mai buna calitate si fara riscuri.

AKCENTA este detinatoarea licentei (nr de ref: 2011/1199/570) a activitatii institutiilor de plata in cadrul sistemelor de plata, Legea no.284 / 2009 Colectie.§ 3. 1 punct. a b)) c) e) f). Totodata, fiind una dintre cele doua companii non-bancare care se ocupa cu tranzactii in valuta straina din Republica Ceha, AKCENTA detine licenta pentru operatiuni de investitii, care o autorizeaza sa ofere o gama completa de instrumente financiare folosite pentru a elimina riscul fluctuatiei negative de curs, pentru schimbul valutar.

AKCENTA functioneaza in Romania sub o licenta de operare emisa de Banca Nationala a Cehiei si, ca rezultat al unui proces de notificare, in conformitate cu art. 17 si 25 din Directiva privind serviciile de plata (Payment Service 2007/64 / CE), si are aprobarea Bancii Nationale Romane de a oferii serviciile AKCENTA clientilor din Romania. Activitatea AKCENTA este confirmata in registrul oficial public al Bancii Nationale a Romaniei pe site-ul BNR

Leave a Reply

Your email address will not be published.