Vrei sa alegi un nume de domeniu bun pentru afacerea ta online? Iata cateva aspecte importante de luat in calcul

Decizia de a lansa o afacere pe Internet nu este una dintre cele mai usoare avand in vedere ca adesea acest lucru este vazut ca un proces lung si anevoios de catre foarte multe persoane. In realitate insa, lucrurile sunt chiar mai simple decat ne-am putea imagina, mai ales in conditiile in care stim cu exactitate ce presupune acest demers. Pentru ca un site sa poata exista pe Internet in forma in care o stim cu totii, trebuie ca in prealabil acesta sa beneficieze de cateva servicii indispensabile si anume de un serviciu de inregistrare domenii, cat si de unul de web hosting sau gazduire web. Alegerea si inregistrarea unui nume de domeniu potrivit insa s-ar putea sa fie unul dintre capitolele care ne vor da mari batai de cap in contextul in care la ora actuala, ceea ce noi numim Internet este alcatuit din miliarde de site-uri, astfel ca alegerea unui nume de domeniu potrivit ar putea sa ne dea batai serioase de cap.

Alegerea unui nume de domeniu este un capitol pe care trebuie sa il tratam cu maxima seriozitate avand in vedere ca o alegere gresita in acest sens ne poate costa destul de scump pe termen lung. Odata ales, un nume de domeniu poate fi inregistrat cu usurinta la companiile de specialitate care ofera astfel de servicii. In acest sens, servicii de inregistrare domenii regasim la Gazduire.ro. Totusi, procesul de alegere al unui nume de domeniu bun ar trebui sa urmareasca cateva criterii de selectie stricte la care este recomandat sa fim foarte atenti si anume:

Lungimea si complexitatea numelui de domeniu.

Una dintre particularitatile cele mai importante ale unui nume de domeniu bine selectat este aceea de a se alege un nume de domeniu scurt si reprezentativ. Un nume de domeniu scurt este foarte usor de memorat de catre un utilizator. In acest sens este indicat sa ne indreptam atentia inspre nume de domeniu cat mai scurt si mai reprezentative, evitand adaugarea unor cifre sau simboluri acolo unde nu este cazul.

Alegerea unei extensii potrivite.

In esenta este important sa cunoastem faptul ca indiferent de alegerea pe care o facem in materie de extensii, niciuna dintre acestea nu este gresita. Exista insa alegeri pe care le putem denumi “mai potrivite”. Asadar, daca produsele si serviciile pe care le comercializezi sunt destinate exclusiv tarii noastre, atunci o extensie .ro este fara doar si poate alegerea ideala. Daca insa se urmareste o externalizare a acestor servicii in spatiul international, atunci cu siguranta una dintre extensiile internationale, precum este cea .com spre exemplu reprezinta o alegere potrivita.

Mare atentie la marcile deja inregistrate.

Atunci cand alegi un nume de domeniu, este foarte important sa te asiguri ca acesta nu reprezinta deja o marca inregistrata. Este recomandat sa nu iti asociezi numele cu cel al altor marci pentru a evita conflictele care pot aparea si care se pot termina cu actiuni in instanta. Asadar, inainte de a inregistra numele de domeniu ales, verfica pe site-urile de specialitate daca marca respectiva nu este deja inregistrata de catre altcineva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.