Ventilatoarele SODECA, lider global în producția de ventilatoare industriale, în oferta Ventsys

Cel mai recent raport Global Smoke Exhaust Fans Market Research (disponibil pe situl prestigioasei companii de cercetare QY Market Insights) subliniază poziția de lider ocupată de compania spaniolă SODECA pe piața ventilatoarelor de exhaustare. Raportul analizează piața globală și piețele regionale, și ajunge la concluzia că firma spaniolă este în top 10 producători mondiali de ventilatoare industriale.

Ventilatoarele de exhaustare îndeplinesc funcții specifice în cadrul unui sistem de ventilații al unei clădiri moderne, fiind implicate în securitatea și protecția împotriva incendiilor. Există două tipuri majore de ventilatoare industriale: centrifugale și axiale. Cele centrifugale pot deplasa aerul pe o direcție la 90°, în timp ce ventilatoarele axiale sunt folosite pentru mutarea unor mase de aer în plan orizontal.

Aflată în plină ascensiune SODECA a anunțat în a doua jumătate a anului trecut o investiție de 10 milioane de euro într-un nou centru de producție în Ripoll (Girona). Noua fabrica va ocupa 10000 de metri pătrați din care 7000 mp vor fi destinați capacităților de producție.

Ventilatoarele SODECA pot fi găsite și în România, de pildă în stocul Ventsys Instal. Ventsys Instal este o companie din București, specializată în tot ce înseamnă sisteme de ventilații: tubulatură de ventilație, ventilatoare, echipamente de climatizare (aer condiționat Mitsubishi, perdele de aer VTS Wing, aeroterme Volcano). În gama de ventilatoare industriale oferite de Ventsys putem găsi:

  • Ventilatoare dublu aspirante tip box (carcasate), izolate fonic, cu rotor și structură din oțel galvanizat;
  • Ventilatoare in line circulare cu debite între 260-1596 mc/h;
  • Ventilatoare de acoperiș CA-ROOF;
  • Ventilatoare rezistente la foc, inclusiv ventilatoare axiale, compania spaniolă fiind lider recunoscut în domeniu;
  • Ventilatoare centrifugale de presiune medie și înaltă, cu debit de aer de până la 33600 mc/h.

Fiind specializată în furnizarea de aplicații complete de ventilație, Ventsys se diferențiază de alte companii din piață prin capacitatea de a livra ventilatoarele industriale la pachet cu alte soluții tehnice, inclusiv consultanță de specialitate. Acest lucru reprezintă un atu important pe o piață din ce în ce mai competitivă.

Ventilatoarele industriale se folosesc în aplicații care necesită dislocarea unor mase mari de aer, cum ar fi diverse spații industriale (fabrici, depozite), clădiri de birouri sau bucătării profesionale. Piața este extrem de diversificată, printre principalii competitori ai producătorului spaniol regăsindu-se companii precum ruck GMBH sau Soler & Palau – ale căror produse se află, de asemenea, în portofoliul de produse oferite spre vânzare de Ventsys Instal prin intermediul magazinului său online, www.vent-sys.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.