Usile de exterior – Detalii care te pot ajuta sa le alegi cu o mai mare usurinta

Printre investitiile importante pe care le facem pentru locuinta si implicit pentru confortul nostru si al familiei, se numara desigur si usile de exterior, fara de care cu greu am putea vorbi despre locuinte complete, securitate sau intimitate. Avand in vedere ca fiecare dintre noi suntem unici si adesea ne dorim sa ne punem cat mai bine amprenta pe lucrurile personale, este absolut firesc ca si alegerile pe care le facem pentru identitatea caminului nostru sa fie cat mai exclusiviste. Usile de exterior pot parea pentru multi proprietari un element banal, menit doar sa ne ofere securitate, insa in realitate, o usa de exterior poate reprezenta unul dintre acele detalii care schimba complet imaginea de ansamblu a unei locuinte. Alegerea unei usi de exterior insa este departe de a fi un lucru simplu, chiar si atunci cand stim cu exactitate ce anume ne dorim, pentru ca in momentul actual avem la dispozitie un portofoliu de usi exterioare care poate depasi orice imaginatie, astfel ca ne putem cu usurinta schimba parerile/alegerile.

Lemn, metal sau PVC reprezinta doar cateva materiale din care sunt construite usile de exterior in prezent, astfel ca am putea spune ca acesta este recomandat sa fie punctul de plecare in alegerea celei mai potrivite usi de exterior pentru locuinta ta. Pentru un plus de estetica si rezistenta insa, foarte multi proprietari isi indreapta atentia inspre usile de exterior din lemn stratificat din urmatoarele motive:

Usi exterior din lemn stratificat – Holzertehnic.ro

Aduce intr-adevar un plus de estetica important caminului.

Nu reprezinta niciun fel de noutate faptul ca lemnul in toate formele si culorile lui reprezinta de departe cea mai potrivita alegere pe care o putem face in momentul in care ne dorim un plus de estetica pentru caminele proprii. In mod natural lemnul reuseste sa aduca o luminozitate mai aparte spre deosebire de toate celelalta materiale, ceea ce il face foarte tentant si greu de neluat in calcul atunci cand vorbim despre usi de exterior. In plus, absolut nimic nu se compara cu naturaletea pe care o aduce lemnul.

Ofera o rezistenta de exceptie chiar si in conditii de mediu mai putin favorabile.

Umezeala, praful, razele soarelui, temperaturile joase sau cele ridicate, ciclul inghet-dezghet reprezinta doar cateva situatii care pot cu usurinta distruge usile de exterior daca materialul ales nu este unul rezistent. Lemnul stratificat insa se bucura de foarte multa popularitate in acest sens avand in vedere ca daca il vei intretine corespunzator, acesta poate rezista chiar si pana la o perioada de 50 de ani, fara a fi necesar sa il schimbi.

Asigura o izolatie fonica si termica foarte buna.

In alegerea unei usi de exterior este important sa se ia in calcul si aspectul izolatiei fonice si termice avand in vedere ca expertii in domeniu au ajuns la concluzia ca aproximativ 40% din caldura pe care o producem in locuinta in timpul iernii, se pierde prin intermediul usilor si al ferestrelor. Daca te-ai gandit sa alegi tamplaria din lemn stratificat, avem o veste buna pentru tine! Lemnul stratificat asigura o izolatie termica si fonica exceptioanla, astfel ca vei putea observa cu usurinta cum cheltuielile aferente intretinerii pe timpul iernii in special, vor scadea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.