Topul beneficiilor aduse de sms marketing

SMS marketing reprezinta o tehnica de promovare a unui serviciu care se bazeaza pe mesaje text trimise prin telefon. Astfel sunt raspandite mesajele promotionale. Exista avantaje remarcabile ale acestei tehnici de promovare:

 Mesajul ajunge imediat

SMS-ul este extrem de rapid, ajungand la destinatar in cateva secunde. Nicio alta strategie de marketing nu este atat de rapida. Astfel, nu se pierde timp pretios. Iti da posibilitatea sa trimiti mesaje la persoane tinta. Fie ca trimiti cateva mesaje catre un grup tinta sau trimiti mii de mesaje SMS catre o intreaga lista de contacte, un serviciu de SMS marketing face usoara personalizarea campaniilor. Poti crea un mesaj promotional care este trimis rapid catre lista de destinatari. Se pot face tot felul de promotii si de concursuri, cu ajutorul mesajelor scrise.

 Rata mai mare de citire a mesajului

 Comparativ cu e-mail marketing, SMS marketing este mai eficient din punctul de vedere al citirii mesajelor de catre receptori. Aproape fiecare SMS este citit, in tmp ce la e-mailuri situatia sta cu totul altfel, ele nu sunt tot timpul citite, pentru ca multi se uita la titlu si considera ca este suficient. Astfel, se pot pierde informatii. Spre deosebire de e-mail, SMS-ul nu trebuie sa lupte contra spam-ului sau a altor filtre de e-mail. Astfel, mesajul scris pe telefon este o legatura directa cu baza de clienti mai eficienta decat o alta strategie de marketing.

 Mesaje scurte

 Un mesaj are un numar limitat de caractere, ceea ce il forteaza pe destinatar sa nu piarda timpul, sa transmita esentialul. Limitarea data de numarul de caractere este, pana la urma, un avantaj pentru marketing, pentru ca il forteaza pe destinatar sa fie clar, relevant si concis. Nu sunt scrise fraze care il pot plictisi pe cel care primeste mesajul, el primeste exact ceea ce are nevoie.Sms marketing este si o buna oportunitate pentru sondaje, deoarece studiile arata ca persoanele care primesc intrebari prin mesaje sunt mai deschise sa raspunda la un sms decat la un e-mail.

Leave a Reply

Your email address will not be published.