Tigla metalica si tigla ceramica, care este cea mai buna varianta pentru acoperis

Este foarte important sa luam cele mai bune decizii atunci cand vine vorba despre casa noastra, deoarece aceasta ne decide confortul pe termen lung. Acoperisul este, poate cea mai importanta parte a casei si trebuie sa fie ales cu mare atentie. Un acoperis pentru casa de buna calitate poate sa hidrizoleze, poate sa izoleze fonic si termic si de asemenea, poate sa aduca o estetica deosebita. Vom analiza cele mai populare tipuri de acoperis pentru casa: acoperisul din tigla ceramica si acoperisul din tigla metalica.

Acoperisul din tigla ceramica

Este solutia clasica de acoperire a unei case si aduce o multime de avantaje. Tigla ceramica este rezistenta la acizi si alti factori externi, este termorezistenta, ofera o excelenta aerisire, poate sa reziste peste 100 de ani, fara niciun fel de probleme si isi pastreaza estetica multa vreme. Din pacate, un mare dezavantaj al acestui tip de tigla este greutatea, care este foarte mare. Un acoperis cu o suprafata de 300 e metri patrati va avea o greutate de 15 tone, fata de tigla metalica unde greutatea este de doar 1.5 tone. Acoperisul din tigla ceramica este ceva mai greu de montat, ceea ce face foarte costisitoare mana de lucru iar evacuarea apei de ploaie se face si ea mai greu. Practic, costurile pot fi o piedica pentru constructia unui astfel de acoperis si de asemenea, greutatea.

Acoperis din tigla metalica

Tigla metalica este o solutie moderna si foarte eficienta, adoptata de un numar din ce in ce mai mare de oameni. Poate cel mai mare avantaj al sau este faptul ca este usoara. Un metru patrat de acoperis are doar 4.5 kg, ceea ce nu va pune presiune asupra structurii casei. La avantaje putem trece si sistemul de prindere foarte eficient, care duce la scaderea timpului de montare deci automat, la scaderea costurilor. Fixarea se realizeaza cu suruburi autofiletante, asadar este foarte exacta.

Acoperisul din tigla metalica nu este la fel de rezistent in tip ca si acoperisul ceramic, insa poate avea o durata de viata de peste 60 de ani.

La capitolul dezavantaje, putem aminti faptul ca tigla ceramica nu este termorezistenta, ca montajul trebuie realizat cu o atentie sporita la detalii si ca in timp, partea estetica poate sa aiba de suferit.

Ambele solutii sunt foarte eficiente, insa si daca sunt montate bine pot sa reprezinte o solutie pe termen lung.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.