Termoizolatii – rol si clasificare

termoizolatii

Rolul unor termoizolatii este de a izola termic peretele pe care sunt aplicate. Aceste sisteme au cunoscut o dezvoltarea extraordinara in tarile nordice, unde temeperaturile sunt foarte scazute si este nevoie de o eficientizare cat mai buna a utilizarii agentului de incalzire.

La noi in tara, principalul motiv pentru care se opteza pentru termoizolatii este ca in acest fel se face economie la incalzire, indiferent daca se aplica pe o cladire veche sau  una noua. Un alt avantaj pe care il ofera aceste termoizolatii este ca pe timp de iarna mentin caldura mai mult timp, iar pe timp de vara  asigura o temperatura mai scazuta in locuinta. Cu alte cuvinte, niste termoizolatii va ajuta sa aveti mai multa caldura iarna si mai multa racoare vara.

Pentru a va bucura la maximum de beneficiile oferite de termoizolatii este foarte important sa faceti aerisirea locuintei astfel: iarna se aeriseste in casa pe timpul zilei, iar vara pe timpul noptii. Ideea este ca aceste materiale ajuta la mentinerea unei temperaturi, nu va incalzeste sau va raceste aerul din incapere.

Clasificare termoizolatii:

  1. Termoizolatii cu polistiren. Acest material este extrem de utilizat si se poate aplica atat la interior cat si la exterior, in functie de preferintele dumneavoastra. Puteti sa alegeti, de asemenea, si ce dimensiune sa aiba placile de polistiren, in functie de performanta pe care doriti sa o obtineti. In mod evident si pretul este direct proportional cu grosimea polistirenului.
  2. Termoizolatii cu celuloza. Acestea sunt ceva mai scumpe decat niste termoizolatii clasice, insa va ofera si o eficienta mai buna.
  3. Termoizolatii cu vata minerala. Si acest tip de termoizolatie se afla printre preferintele constructorilor, in special datorita faptului ca permite realizarea transferului de umiditate de la interior catre exterior.
  4. Termoizolatii cu canepa. Acestea sunt eficiente, asigurand un transfer termic optim. In plus, nu mai necesita curatarea materialului de insecte, cum se intampla in cazul polistirenului, care este foarte preferat de micile vietuitoare.
  5. Termoizolatii cu spuma poliuretanica. Avantajul major al acestui tip de termoizolatii este ca nu ocupa mult spatiu. Stratul aplicat masoara doar 3 cm.
  6. Termoizolatii cu vopsea termoizolatoare. Aceasta se aplica la interior si ajuta la mentinerea temperaturii pe toata perioada anului.

Europlactic – magazinul dumneavoastra pentru termoizolatii

Daca doriti sa va izolati casa si nu stiti ce tip de termoizolatii sa alegeti va recomand sa vizitati magazinul www.europlastic.ro, pentru ca aici veti gasi specialisti care sa va ofere informatiile necesare, dar si sugestii pentru optimizarea transferului de caldura realizat intre interiorul locuintei dumneavoastra si exterior. In plus, aici veti gasi orice aveti nevoie pentru termoizolatii de caliatate, care sa aiba o durata de viata foarte mare si care sa va ofere performante maxime.

Si nu uitati ca pentru un termoizolatii eficiente, pe langa materiale de cea mai buna calitate aveti nevoie si de specialisti in domeniu, care sa stie sa le monteze si mai ales cum sa le imbine pentru a reduce cat mai mult transferul termic dintre interiorul si exteriorul locuintei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.