Specialistii recomanda utilizarea de plasa sudata pentru realizarea de structuri rezistente

Plasa sudata este recomandarea principala a specialistilor din constructii atunci cand vine vorba de realizarea structurilor armate

Plasa sudata este un material de constructii ce face parte din gama celor metalice. Aceasta are o forma specifica si este cea mai buna solutie pentru armarea betonului in cadrul structurilor ce au nevoie de o rezistenta marita.

plasa sudata

Specialistii in constructii recomandat ca armarea sa fie facuta cu precadere pe suprafete plane sau curbe ce sunt supuse unor presiuni mari, deoarece intarirea acestora utilizand plasa sudata le va oferi o rezistenta mai mare.

Principalele calitati care fac ca plasa sudata sa fie cea mai eficienta solutie pentru acest gen de proiecte

Plasa sudata este realizata din fire de metal groase de otel, expuse in asa fel incat sa fie foarte robuste si rezistente. Firele din metal din componenta acestui material formeaza o serie de patrate de dimensiuni egale intre ele, realizate prin sudarea acelor fire in zonele in care acestea se intersecteaza.

Astfel, plasa sudata beneficiaza de o foarte buna rezistenta atat la tractiune, cat si la alungire. Suprafetele armate cu cu ajutorul sau vor beneficia de o mai mare durabilitate, reactionand mult mai bine la trecerea timpului. In plus, atunci cand suprafata este realizata din beton, aceasta suprafata nu se va mai crapa la fel de usor, indiferent de grosimea pe care o are.

Este important de mentionat ca atunci cand o placa de beton are grosimi mici, iar rezistenta ei este indoielnica, armarea acelei suprafete cu plasa sudata de aici: https://mesterumanole.ro/metalurgice/plasa-sudata ii va creste rezistenta considerabil.

Plasa sudata este un material rezistent si durabil, dar trebuie sa fiti atenti la imbinari!

Avand in vedere faptul ca este un material utilizat cu precadere in domeniul de constructii, plasa sudata are o structura rigida si rezistenta, care poate prezenta mici neconformitati in urma procesului de productie, dar care nu o fac sa fie inutilizabila.

Este important de stiut ca nu toate aceste mici defecte de genul acesta sunt insa permise pe suprafata materialului astfel incat utilizarea sa sau rezistenta sa nu fie afectate.

In cazul in care zonele de imbinare ale firelor metalice nu sunt sudate in mod corect si incomplet pe alocuri, acest lucru nu este o problema grava, cu conditia ca acest aceste probleme sa constituie un procent de sub 3% din numarul total al imbinarilor ce se regasesc pe o plasa sudata. De asemenea, daca imbinarile se afla insa pe margine, atunci procentul acestora creste pana la 10%, deoarece mariginile nu sunt supuse unor presiuni la fel de ridicata ca si partea centrala.

Atentia la gradul de ruginire pe care il prezinta plasa sudata!

Se intampla destul de des ca plasa sudata sa prezinte anumite semne de rugina, dar acest lucru nu este unul foarte grav, daca stratul de rugina este unul superficial si daca suprafata nu este una foarte mare. Din cauza faptului ca materia prima utilizata pentru realizarea acestui material nu este tratata deloc pentru prevenirea ruginei, oxidarea poate aparea asupra unor portiuni, dar fara ca aceasta sa dauneze calitatii respectand limitele de mai sus.

Tratarea impotriva coroziuni ce se poate aplica este un proces care nu se justifica din punct de vedere costuri si de asemenea nu este necesara, deoarece plasa sudata nu va fi expusa ca parte componenta a unei constructii la exterior, ci va fi folosita drept armatura la interior, deci, in mod evident, nu va mai intra in contact cu posibili factori externi ce i-ar putea strica calitatile.

Plasa sudata poate prezenta deseori si anumite efecte vizibile

Plasa sudata mai poate prezeta uneori anumite zone particulare cu asperitati, denivelari sau chiar cu zgarieturi si mici deformari. Nici acest aspect nu este unul grav, daca niciuna dintre zonele de mai sus nu au o adancime sau un diametru de mari dimensiuni. Daca deformarea afecteaza in mod evident modalitatea de utilizare a materialului, atunci acesta nu mai este bun de utilizat si trebuie schimbat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.