Sfaturile medicilor in materie de gastroenterologie

Ce presupune ramura medicala numita gastroenterologie?

Aceasta ramura medicala denumita gastroenterologie presupune specializarea asupra studiului stomacului, duodenului, esofagului, pancreasului, ficatului, vezicii biliare dar si a duodenului. De asemenea, strict medical vorbind, are rolul de a preveni si a trata afectiunile asociate cu aceste organe.

Din pacate, in cele mai multe cazuri ale romanilor care sufera de boli cu influente in zona aceasta evita sa faca un consult de specialitate din diferite frici dezvoltate din lipsa de cunostinte minime in domeniul medical. Acestea costituie in final cauze pentru care bolile se agraveaza avansand in stadii.

De cele mai multe ori, indivizii aleg sa mearga la farmacie si sa ceara anumite medicamente care adesea isi fac efectul si rezolva problemele doar pe termen scurt. Dupa o perioada insa, daca simptomele reapar si medicamentul este folosit in mod repetat, boala poate avansa. Acest scenariu cere in mod clar o vizita la doctor.

gastroenterologie

Care sunt simptomele ce tin de gastroenterologie?

In gastroenterologie, pe langa comunele simptome ce trec prin simpla administrare orala a unor medicamente recomandate de farmacist, exista si un anumit comportament simptomatologic care neceista o monitorizare atenta pe o perioada mai lunga de timp intrucat poate duce la boli mai severe.

In acest sens, orice anormalitate precum durerile abdominale accentuate, tulburari ale tranzitului intestinal sau arsurile esofagiene necesita o vizita la un medic specializat in gastroenterologie pentru a ne asigura ca nu este vorba despre afectiuni grave.

Cele mai comune comportamente ale simptomelor ce tin de gastroenterologie

Cateva dintre cele mai comune simptome care ne indica faptul ca s-ar putea sa avem nevoie de o programare la doctorul specialist in gastroenterologie sunt:

  • Dificultati la inghitire – chiar daca este vorba despre alimente sau chiar apa, acest simptom nu trebuie evitat sau tratat cu indiferenta;
  • Lipsa de fier – lipsa de fier poate fi asociata cu mai multe cauze insa una din cele mai comune se regareste in aceasta sfera si este corespondenta cu neasimilarea corespunzatoare a acestui compus;
  • Pierderea sau luarea excesiva in greutate intr-un interval scurt de timp – desi uneori puteam atribui aceste lucruri altor eveniment sau actiuni din viata noastra mai mult sau mai putin dorite, acest tip de comportament simptomatologic nu trebuie sa fie neglijat intrucat poate indica afectiuni severe.

Ce ne recomanda doctorii specialisti in gastroenterologie?

Asa cum mai mai mentionat pe parcurs, medicii specialisti in gastroenterologie recomanda oamenilor sa lase la o parte lejeritatea pe care o dezvoltam mergand la cel mai apropiat farmacist atunci cand simptomele apar. Acest comportament ar trebui inlocuit cu vizite la medici specializati pentru a diagnostica si a trata precis cauzele.

Leave a Reply

Your email address will not be published.